Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Ketvirtasis adventinis koncertas „Belaukiant šv. Kalėdų“(2014-12-22)

Paskelbta: 2014-12-22

Gruodžio 21 d., paskutinį Advento sekmadienį, konferencijų salė lūžte lūžo nuo koncerto „Belaukiant šv. Kalėdų“ gerbėjų, norėjusių pasiklausyti tarptautinių konkursų laureatės, Lietuvos nacionalinės filharmonijos solistės Juditos Leitaitės. Šį kartą ji koncertavo kartu su savo dukra studente smuikininke Paulina Daukšyte bei tarptautinių konkursų laureatu pianistu Andriumi Vasiliausku.


Renginį pradėjęs E. Stancikas kalbėjo: „Nors už lango turėtų būti žiema, bet mums pavasaris ne tik lauke, bet ir kultūroje. Šiandien jau paskutinis sustojimas belaukiant šv. Kalėdų. Šiandien per maža tapusi konferencijų salė rodo, kad visi turėtų pavydėti mums, galintiems kasmet lankyti adventinius koncertus. Tačiau turbūt ne visi žino, kad už juos turime būti dėkingi rėmėjams Vytui ir Aleksandrai Bancevičiams.“

V. Bancevičius pasidalijo mintimis, kad jų šeimos labdaringas kultūrinių renginių rėmimas Prisikėlimo bažnyčioje prasidėjo Juditos Leitaitės koncertu, o šiandien baigiasi taip pat jos koncertu. Nėra taip paprasta aukoti pinigėlius – yra pradžia, turi būti ir pabaiga. Jis padėkojo visiems koncertų lankytojams ir išreiškė viltį, kad klausydami šių koncertų jie patyrė gyvenimo džiaugsmo akimirkų.

Solistė Judita Leitaitė, kurios kūrybinis kelias prasidėjo Kaune ir apskriejo visą pasaulį, šįkart mums padovanojo koncertą „Iš širdies į širdį...“, skirtą savo kūrybinės veiklos 30-mečiui.

Garsioji solistė koncertą pradėjo giesme Andrea Bocelli`s „Panis Angelicus“, skambėjo F. Šuberto giesmė „Ave Marija“, E. Grygo populiari solinė daina „Myliu tave“. Jau pirmomis koncerto minutėmis kamerinės muzikos atlikėja užbūrė, prikaustė klausytojus. Paveldėjusi balsą iš tėvelio, mirusio prieš 28-erius metus, atliko jo mėgstamą senovinę amerikiečių dainą „Mano ranča“. Advento metu koncertuodama Skandinavijos šalyse Judita Leitaitė visada atlieka kalėdinę giesmę „Tylią naktį“, kuri nepaliko abejingų ir mūsų klausytojų.


Smuikininkė Paulina Daukšytė atliko Ž. Masnė „Meditacija“. Pianistas Andrius Vasiliauskas ne tik akomponavo solistei ir jos dukrai, bet taip pat padovanojo klausytojams kūrinių iš savo gausaus repertuaro.

Kai solistė Judita Leitaitė baigė paskutiniąją giesmę, žiūrovai ilgai plojo – prašė vėl kartoti. Koncertas baigėsi aplodismentais, gėlėmis, autografais ant įsigytos naujausios dainininkės kompaktines plokšteles ir dėkingomis širdimis, pripildytomis atlikėjos dvasingo dainavimo garsų.

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021