Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Renginys, skirtas Lietuvos policijai (2008-03-30)

Paskelbta: 2008-04-02

 

Prieš 90 metų buvo sukurta Lietuvos policija. Šia proga Kauno policijos darbuotojai ir buvo susirinkę praėjusį sekmadienį Paminklinėje Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje, kur buvo aukojamos jiems skirtos šv. Mišios. Jų metu giedojo Vidaus reikalų ministerijos vyrų choras „Sakalas“.

 Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Algirdas Kaminskas sakė: „Gal šiandien pateisiname ne visus visuomenės lūkesčius, įgyvendiname ne visus užsibrėžtus tikslus, tačiau savo misiją stengiamės atlikti kuo profesionaliau. Mūsų galėjimas atlikti patikėtas pareigas, nemažai priklauso nuo to, ar visuomenė mus palaiko ir pripažįsta, gerbia įstatymą ir jam tarnaujantį pareigūną.“ Jis pasidžiaugė, kad bendras policijos ir dvasininkų projektas (jame dalyvavo Paminklinė Kristaus Prisikėlimo bažnyčia) „Policijos ir bažnytinės visuomenės partnerystė“, skirtas apsaugoti vyresniojo amžiaus žmonės nuo telefoninių sukčių, 2007 metais pripažintas geriausiu gerosios patirties pavyzdžiu Lietuvoje. Projektas pasiteisino, nes sumažėjo nukentėjusių nuo sukčių skaičius.

Po šv. Mišių susirinkę konferencijų salėje klausėsi istoriko, buvusio Policijos muziejaus direktoriaus Zenono Vasiliausko pasakojimo, kaip prieš 90 metų kūrėsi Lietuvos policija, kokie buvo policijos istorijos vingiai.

Taip pat buvo parodytas filmas „Nusikalstamumas ir policijos veikla Kaune 2007 m.“ Susirinkusieji su įdomumu apžiūrėjo parodą „Lietuvos policija 1990 – 2006 m“. Be to, buvo dalinamas leidinys „Kauno policija“ ir lankstinukas „Ką daryti, jei ...“.Kauno policijos vadovas A.Kaminskas atsakė į susirinkusiųjų klausimus.

Ir klausytojai, ir policijos pareigūnai buvo vieningos nuomonės, kad panašūs susitikimai su visuomene labai naudingi ir būtini.

                                                                            Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021