Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Kas trukdo, kad mes gyventume oriai? (2015-01-14)

Paskelbta: 2015-01-21

Šia tema sausio 14-osios popietėje susirinkusiems senjorams kalbėjo Lietuvos pramonininkų konfederacijos viceprezidentas, Kauno miesto tarybos narys Jonas Guzavičius. Kokia verslo socialinė politika ir jos lemiamieji veiksniai, kaip įtakoja mūsų ekonomiką, emigraciją ir jos priežastys, ką lemia progresyviniai mokesčiai, kokios verslininkų nuotaikos pas mus ir kitose valstybėse.

 


Prelegentas pabrėžė, kad padaryta politinė klaida, nes reikėjo daug anksčiau didinti minimalų atlyginimą, paanalizavo ir kritikavo valstybės pašalpų dalinimo politiką, pateikė konkrečių pavyzdžių apie pramonės augimą ir lietuviškų prekių eksportą bei pramonininkų siūlymą išviešinti sąrašinius atlyginimus bei kita, kas lemia, kad mes visi gyventume oriai. Svarbus faktas, anot Jono Guzavičiaus, kad vyksta darbo kodekso reforma.

Prelegentas atsakė į gausius senjorų klausimus, kurie lietė ir Kauno miesto problemas, ir jaunųjų specialistų įdarbinimą bei kita. Buvo labai įdomu, kaip sakoma „iš pirmų lūpų“ išgirsti informaciją labai aktualiais nūdienos klausimais. 

Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021