Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Šv. Kazimiero diena Kauno „Saulės“ gimnazijoje (2015-03-04)

Paskelbta: 2015-03-05

Kovo 4 d. Kauno „Saulės“ gimnazijoje buvo minima Šv. Kazimiero diena. Projektą ruošė gimnazijos menų doros ir technologijų metodinio būrelio mokytojai.

Šventė pradėta vietinės radijo laidos transliacija, kurios metu mokiniams buvo priminta Šv. Kazimiero gyvenimo istorija, jo kanonizacija ir paskelbimas šventuoju. Mokiniams buvo linkima atrasti Šv. Kazimiero dorybes: kuklumą, nuolankumą, Dievo ir artimo meilę. Moksleiviai buvo kviečiami siekti, kad sugebėtų šviesti tomis dorybėmis ir kad Šv. Kazimiero pavyzdys uždegtų jaunuolių širdis tikėjimo ugnimi.

Gimnazijos erdvėse šurmuliavo Kaziuko mugė. Gimnazistai pardavinėjo savo iškeptus pyragus, meno dirbinius ir rankdarbius. Vos prasidėjus pirmai ilgajai pertraukai ir nuskambėjus muzikai visa bendruomenė buvo pakviesta į bendrą ratelį. Taigi, moksleiviai, kaip tikri šv. Kazimiero globotiniai (galim save taip vadinti, kadangi gimnazijoje daug metų dirbo seserys Kazimierietės, o gimnazijoje veikė Kauno Šv. Kazimiero seserų Kongregacijos mergaičių gimnazija), sveikino vieni kitus su Kazimierinėm ir dalinosi puikia nuotaika.

Vėliau, pirmos  gimnazijos klasės moksleivės Ugnė Sočkelytė, Emilija Petraitytė, Klaudija Dovidaitytė ir Eliza Griciūnaitė, kartu su dailės mokytojos metodininke Birute Čiagiene dalyvavo Kauno miesto rotušėje vykusiame miesto bendrojo ugdymo mokyklų mokinių dailės projekte – akcijoje „Šv. Kazimieras – Lietuvos jaunimo globėjas“.

                                                                     „Saulės“ gimnazijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021