Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pirmasis vasaros koncertas bazilikos terasoje (2015-06-30)

Paskelbta: 2015-06-30

Paskutinį birželio sekmadienio vakarą Kristaus Prisikėlimo bazilikos terasoje gausiai susirinkę žiūrovai šventė vasarą. Čia prasidėjo vasaros vakaro koncertai.

Bazilikos klebonas, monsinjoras Vytautas Grigaravičius, atidarydamas jau antrus metus gyvuojantį vasaros koncertų ciklą bazilikos terasoje, pasidžiaugė, kad puikūs atlikėjai, gera nuotaika ir nuostabi aplinka sutraukia vis daugiau klausytojų. Susitikimai su muzikais, dalijimasis gera emocija –jau tapo gražia tradicija.

„Gyvenimas be meilės tai kaip metai be vasaros“- taip buvo galima įvardinti solistės Ritos Novikaitės, klavišiniais grojusios Dalios Jatautaitės bei saksofonininko Mato Samulionio koncertą.


Rita Novikaite (mecosopranas) sukūrė daug vaidmenų įvairiuose Europos operos teatruose Austrijoje, Italijoje, Anglijoje. Repertuaras labai platus – kuria vaidmenis operose, atlieka stambių formų simfoninius kūrinius (oratorijas, mišias ir kt.), kamerinę muziką, dainas.

Pirmajame vasaros koncerte oras kaito ne tik nuo saulės, bet ir nuo vasariškos muzikos. Solistė Rita Novikaitė dovanojo klausytojams nuostabią programą, kurioje skambėjo meksikietiškos, kubietiškos, ispaniškos melodijos apie vasarą, meilę, keliones.

Po nuotaikingo koncerto susirinkusieji neskubėjo skirstytis ,o kartu su atlikėjais vaišinosi skaniausiomis vasaros uogomis-braškėmis.

Už koncertą dėkojame rėmėjams: UAB “Autokausta“ bei Kauno religinės muzikos centrui (KRMC)

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021