Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

„Dialogas – žodis ir spalva“ (2008-04-20)

Paskelbta: 2008-04-23

 

Ir vėl Paminklinėje Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje vyko popietė iš ciklo „Dialogas – žodis ir spalva“. Kaip visada konferencijų salė buvo pilnutėlė. Ir atėjusieji vėl nenusivylė dar labiau pažinę dviejų menininkų – aktorės Aušros Keliuotytės ir dailininko Vytauto Eigirdo talentą.

Aktorė Aušra Keliuotytė savo žodžio valandą pavadino „Metamorfozės“. Ji mums skaitė Algimanto Mackaus,  Thomo Stearns Elioto, Chuano Ramono Chimeneso kūrybą. Tai gilios filosofinės minties autoriai, kurių poezija kalba apie mirtį, džiaugsmą, liūdesį ... Kalba, atrodo, apie mums taip gerai žinomas ir suprantamas tiesas. Tik gyvenimo kasdienybėje ar įsiklausome, ar išgirstame, ar pamatome, kad lyja kvepiantis lietus, kad senasis liūdesio apaštalas – džiaugsmas? O kai išeisim – liks gal sodas, gal šulinys, gal pieva, gal.. .Ir paukščiai čiulbės, ir sodas žydės, tik kažkur slapstysis vieniša dvasia...
Kaip sakė aktorė Aušra Keliuotytė, mus visus kamuoja amžinas būties, nebūties klausimas, kuris labai skausmingas, ir visi ieškome atsakymo. Ir anksčiau, ar vėliau jį surandame. Tarytum ieškodama atsakymo, aktorė ir vedė klausytojus minėtų poetų kūrybos keliais.

Gaila, kad tapybos darbų parodos atidaryme nedalyvavo pats autorius Vytautas Eigirdas. Beje, pakviesdamas apžiūrėti parodą, dailininkas Vytautas Lagunavičius sakė, kad Vytauto Eigirdo tapybos darbai kalba patys už save. O juos verta pamatyti.

                                                                                                     Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021