Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Dialogas - žodis ir spalva. E. Žilinskienės Žirgulės tapybos paroda (2015-10-11)

Paskelbta: 2015-10-12

Spalio 11 d., 12 val., į konferencijų salę parapijiečius, meno ir dailės mylėtojus pakvietė menininkė Eugenija Žilinskienė Žirgulė, kuri pristatė savo tapybos parodą.

Pradėdamas renginį, aktorius E. Stancikas sakė, jog šiais metais pabandė atskirti žodžio valandą su dailės valanda, nes tai leidžia daugiau atsiskleisti kiekvienam autoriui ir menininkui.


Pristatydamas dailininkę, dizainerę E. Žilinskienę Žirgulę, E. Stancikas kalbėjo: „Kūrybinį kelią pradėjusi nuo mažų dienų, spinduliuojanti gėrį, dirbanti dizaino srityje, visiškai naujai atranda save per liniją, spalvą. Kiek žaismo, trapumo, jautrumo šios moters paveiksluose!“

„Gimiau nei per anksti, nei per vėlai. Gimiau pačiu laiku. Praeito amžiaus 49 metais Kaune, čia augau, mokiausiu, mylėjau“, - prisistatė pati dailininkė.

Baigusi Dailės mokyklą, Lietuvos valstybiniame dailės institute įgijo dizaino specialybę, dirbo miesto vyriausiąja dizainere. Jos namuose vyrauja menas ir kūryba, dukra taip pat dizainerė, vaikaitė Emilija irgi eina močiutės keliu - studijuoja dizainą.

„Mane sužavėjo pedagogo, dailininko Liudo Truikio tapyba. Nuoširdžiai norėjosi kurti, man tapybos darbas asocijuojasi su scena, nutapyti paveikslai yra iš gyvenimo. Pirmoji mano paroda buvo surengta Birštone, o šiandien džiaugiuosi pristatydama šią parodą šioje salėje“, - atviravo Eugenija.

„Moters grožis, simboliai, paveikslų vientisumas. Jūs turite didelę perspektyvą ir gražias galimybes kurti", - mintimis apie Eugenijos darbų parodą dalijosi dailininkas Vilius Slavinskas.

Į renginį atvyko eiles rašanti ir greitu laiku išleisianti eilėraščių knygą Ina Marija Samborskytė-Kazlauskienė, kuri paskaitė keletą eilėraščių. Eugenija Žilinskienė  Žirgulė, įkvėpta Marijos eilių, kuria savo darbus.

Parodos proga pasveikinti mamos ir močiutės atvyko dukra, vaikaitė, klasės suolo draugė bei visi, kuriems brangi ši menininkė ir jos kuriamas grožio pasaulis.

Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021