Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Apie ką turėtume pamąstyti? (2015-11-11)

Paskelbta: 2015-11-19

Kas dabar vyksta Sirijoje, kokia didžiųjų valstybių politika, kiek milijonų dolerių išleido Turkija pabėgėliams ir kitos vertingos bei įdomios informacijos pateikė senjorų popietėje lapkričio 11-ąją Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto profesorė Virginija Jurėnienė.

Ji priminė , kas valdo Siriją nuo 1946 m. , kaip gyveno sirai šio tūkstantmečio pradžioje, kodėl konfliktas, prasidėjęs 2013 m., sprogo dabar, kas vyko ir vyksta Irane, Afganistane, taip pat ir Ukrainoje.


O kaip visi įvykiai atsispindi ir mūsų tautos gyvenime? Profesorė pateikė daug faktų ir argumentų apie ką mes turėtume susimąstyti.

Profesorė Virginija Jurėnienė pakvietė senjorus savo gebėjimais, kantrybe ir darbu prisidėti prie Kauno kalėdinės eglės puošybos. Juk visi žinome, kad Kauno miesto Kalėdų eglė būna pati gražiausia ne tik Lietuvoje. Šiemet talkon visus kauniečius kviečia menininkė Jolanta Šmidtienė.

„Ir ne tik jūs ateikite talkon, kvieskite savo vaikus, anūkus“,- šiltai ragino profesorė. Pažadėjome. Kodėl nepadėti? Juk jau šešerius metus menininkė Jolanta stebina ir džiugina savo sumanymais. Ji sako:“ Norėčiau, kad eglutė būtų tokia, kaip mano vaikystėje, kada tėvai parveždavo eglutę iš miško tikrą, kvepiančią...“ Kokia ji bus? Kalėdinė eglė gims iš kelių dešimčių gyvų eglaičių, bus papuošta tradiciniais, istoriniais žaislais.

Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021