Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Kauno Dailės gimnazijos mokinių kalėdinė dovana parapijai (2015-12-22)

Paskelbta: 2015-12-22


Nuolatiniai M. V. J. Kristaus Prisikėlimo bazilikos lankytojai ir jos svečiai nuo Advento grožisi sakralia Kalėdų nuotaika spinduliuojančiais mielais dailės kūrinėliais, kuriuos mums padovanojo Kauno Dailės gimnazijos 6 klasės mokiniai su mokytoja Jolanta Galdikaite.

Šioje kūrybinių darbų parodoje, skirtoje Viešpaties Jėzaus Kristaus gimimui, Kauno dailės gimnazijos mokiniai atskleidžia savo prisilietimą prie Kalėdinės dvasios. Koliažo technika sukurti mokinių darbeliai spinduliuoja šviesa, viltimi, meile, tikėjimu žmogaus gerumu bei geresniu pasauliu.

Per savo meninę vaizduotę vaikai pasakoja Kalėdų istoriją, kurioje daug paslapties, grožio, džiaugsmo, dovanų, dėmesio vienas kitam. Tai ir angelai, ganantys aveles, ir trys karaliai, skubantys įteikti dovanas ką tik gimusiam Kūdikėliui Jėzui, ir pabėgimas į Egiptą, ir Marija su Kūdikėliu ant rankų. Čia ir angelai, saugantys mus sudėtingame dabarties gyvenime, ir Nojaus arka – lyg priminimas apie mus supančio pasaulio trapumą.

Nuoširdžiai dėkojame jauniesiems dailininkams ir jų mokytojai už šią dovaną, sušildžiusią ir pradžiuginusią mūsų širdis belaukiant Kalėdų stebuklo. 

 

 Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija



Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021