Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Koncertas, skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti (2016-03-11)

Paskelbta: 2016-03-12

Kovo 11-ios išvakarėse Kauno Mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus bazilikoje į koncertą skirtą Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo  dienai paminėti parapijiečius ir Kauno m. svečius pakvietė „LAUDAMUS“ choras iš Norvegijos. Choro vadovas ir dirigentas Olav Skeie ir Kauno sakralinės muzikos mokyklos merginų choras „Pastoralė“, choro vadovė Nijolė Jautakienė.

Koncerto pradžioje N. Jautakienė pakvietė prisiminti tai, ko mes ilgai laukėme, ką mes gavome dvasiškai - tai laisvę ir šią Tautos šventovę.


Koncertą pradėjo „Pastoralė“, vėliau buvo pakviestas norvegų choro atstovas, kuris kartu su merginomis atliko kūrinį lietuviškai.

Choro vadovas ir dirigentas Olav Skeie pasidalijo mintimis ir padėkojo už galimybę koncertuoti mūsų bazilikoje. Nors buvo šaltoka, bet kūriniai, atliekami „Laudamus“ šildė klausytojus.


Skambėjo Šlovinimo giesmė, Negrų dvasinė giesmė, žymioji L. V. Beethoven giesmė norvegišku tekstu ir kitos giesmės.

Gražias kūrybinės veiklos tradicijas puoselėjantys „Pastoralės” ir vyrų choras “Laudamus” koncertuoja kartu ne tik Lietuvoje, bet ir Norvegijoje. Hordalando grafystės žmonėmis abu chorai pažįstami jau seniai, šioje šalyje yra koncertavę kelis kartus.

Kristaus Prisikėlimo  parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021