Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Žaliakalnio bendruomenės valandoje - Edmundas Janušaitis su Fronto angelu (2016-03-20)

Paskelbta: 2016-03-23

Verbų sekmadienį, kovo 20 d., Edmundas Janušaitis pakvietė žaliakalniečius į Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilikos konferencijų salę pasibūti su Fronto angelu.

Muzikinę-literatūrinę kompoziciją kartu su poetu atliko dailininkas, knygos viršelio autorius, garso improvizatorius Gintautas Velykis ir multiinstrumentalistas Giedrius Balbieris.


1998 m. įsteigta literatūrinė Vieno lito premija – išskirtinė, originali, intriguojanti. Į ją kandidatuoti gali įvairiausių žanrų, skirtingas temas analizuojantys ir įvairų patirties bagažą turintys Kauno rašytojai. Premija aprėpia platų Kauno literatūros lauką, todėl svarbiausiais kriterijais tampa kūrinių meninis lygis, originalumas, paveikumas. Geriausios praėjusių metų knygos autorių diskutuodami išrenka LRS Kauno skyriaus tarybos nariai, taigi – patys rašytojai, kurie yra ne tik kompetentingi savo srities profesionalai, bet ir reikliausi skaitytojai.


Kovo 4 d. Kauno menininkų namuose už jaunatvišką maištą ir brandžią patirtį eilėraščių rinkinyje „Fronto Angelas“ (Kaunas: Naujasis lankas, 2015). Vieno lito premija poetiškai ir muzikaliai buvo įteikta Žaliakalnio dainiui, poetui ir rašytojui Edmundui Janušaičiui.


„Nuoširdus ačiū visiems Verbų sekmadienį Fronto angelą pasitikusiems Kauno Prisikėlimo bazilikoje: nors buvo šalta ir vėjuota, šilumos ir gerų ženklų gausos bei margumo, manau pakaks tolimesniam skrydžiui!“

                                                                                                Edmundas Janušaitis


Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021