Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Kas yra tikras džiaugsmas? (2016-04-06)

Paskelbta: 2016-04-13

Kas yra tikras džiaugsmas? Kur jo ieškoti? Ar suvokiame tikrąją jo prasmę ir esmę? Apie tai ir kalbėjo VDU dėstytoja, filosofijos mokslų daktarė Bronė Gudaitytė senjorų popietėje pirmąjį balandžio trečiadienį.

Ji priminė neseniai praėjusias šv.Velykas, paklausdama, ar apmąstėme, ką reiškia Kristaus Prisikėlimas, kaip jis palietė? Ar jaučiame Jėzų , kad jis visada yra šalia? Juk tikrą džiaugsmą galima pajusti tik su Dievu. Ir reikia džiaugtis, kad Dievas mums kiekvienam dovanojo gyvenimą, Jis kalba mums visiems, bet ne visi girdime. Jeigu nėra santykio su Dievu – nėra santykio ir su žmogumi.Ar mes esame ištikimi Dievui, ar mokame elgtis su kitais žmonėmis? Kiek esame pasiruošę – tiek Dievas duos mums malonių. Ar pripažįstame ir žinome savo ribas? Ar nekamoja savimeilė? Ar sugebame atsidėkoti Dievui ir pašlovinti? Kokia šlovinimo esmė? Dėkingumas ir džiaugsmas – neatsiejami.


Daugiau kaip dvi valandas gerbiama dr. Bronė Gudaitytė kalbėjo apie džiaugsmą , paliesdama pačią gilumą ir kiekvienam lyg užduodama ne vieną klausimą, kad atsakymo reikia ieškoti tik savyje. Juk mūsų gyvenimas – tai nuolatinis išbandymas ir visus vis kitaip paliečia. O Dievas mato kiekvieną smulkmeną.

Širdingai padėkojome gerbiamai dr. Bronei Gudaitytei, kurios mintys giliai palietė ir suteikė daug klausimų, kad turime apie ką pamąstyti ir ne tik šiandien , kad pajustume tą tikrąjį džiaugsmą.

Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021