Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje – Ekskursija į Kauno miesto muziejų (2016-05-11)

Paskelbta: 2016-05-18

Jau gegužės mėnuo, tad surengėme pavasarinę išvyką į Senamiestį. Šį kartą aplankėme Miesto muziejų, kuris neseniai įsikūrė Rotušėje. Beje, prieš keletą metų mes buvome aplankę šį muziejų M. Valančiaus gatvėje.

Muziejaus gidas Simonas Jazavita mums priminė miesto ir Rotušės istoriją, kada ji buvo pastatyta, kas joje gyvavo iki šių dienų. Pateikė reikšmingiausius ir įdomiausius faktus apie Kauno miestą. Buvusioje teismo salėje apžiūrėjome nuotraukų ekspoziciją apie popiežiaus Pranciškaus viešnagę Izraelyje, o Simonas papasakojo apie čia vykusius teismus, teisėjo pareigas ir už langų skvere vykusias egzekucijas.


Kauno miesto muziejus – seniausias miesto muziejus, apie jo įsikūrimą ir gyvavimą ne tik išgirdome gido pasakojimą, bet ir pamatėme ekspoziciją. Įdomu buvo pamatyti svečių ir partnerių dovanas Kauno mietui. Įsimintinas įspūdis - aplankius miesto burmistro kambarį, išgirdus paskojimą apie tarpukario burmistrus.


Ir, be abejo, pasigrožėjome Baltosios gulbės sale, sužinojome kokių šalių prezidentai ir karaliai lankėsi ir žavėjosi mūsų Rotuše. Iš balkono pasižvalgėme po aikštę. Beje, apgailestaudami, kad ji tapo mašinų stovėjimo aikštele ir labai, labai trūksta gėlynų ...

Buvo šilta ir saulėta diena: kas pasivaikščiojo Santakoje, kas aplankė Arkikatedrą baziliką ar užsuko į kavinukę pasivaišinti kava, atsigaivinti ledais. Visi džiaugėsi prasminga išvyka.

Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021