Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Slaugos ir sielovados kursuose „Gailestingai veik“ tema – malda su ligoniu ir už ligonį (2016-05-11)

Paskelbta: 2016-05-19

Gegužės 11 d. įvyko priešpaskutiniai slaugos ir sielovados kursų mokymai. Šių mokymų tema buvo malda su ligoniu ir už ligonį. Šį kartą kursuose savo įžvalgomis ir patirtimi dalinosi s. Aistė Balčiūnaitė SJE. Taip pat kursuose lankėsi Kauno arkikatedros bazilikos užtarimo maldos grupės vadovė Raminta Kruopytė.

Melstis su ligoniu visada galima savais žodžiais, pavedant Dievui ligonio situaciją, skausmus, sunkumus, taip vienijantis su kenčiančiu Kristumi. Jeigu ligonis jau yra arti mirties, visada galima už jį melstis „lūpų“ maldomis, pavyzdžiui, „Tėve mūsų“, „Sveika, Marija“, „Garbė Dievui“ ar meldžiantis rožinį. Taip pat labai tinka Gailestingumo vainikėlio malda.


Po s. Aistės Balčiūnaitės SJE pasidalinimo apie maldą vyko trumpas šlovinimas, kurio metu kiekvienas kursų dalyvis turėjo galimybę nueiti užtarimo maldos bei patys melstis už savo artimuosius, sergančiuosius.

Susitikimo pabaigoje užtarimo maldos grupės vadovė R. Kruopytė kvietė visus norinčius prisijungti prie užtarimo maldos tarnystės meldžiantis už savo artimuosius sergančiuosius bei už kitus ligonius ir visus, kuriems reikalinga užtarimo malda.

 J. Matikovienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021