Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje – išvyka į Botanikos sodą (2016-06-03)

Paskelbta: 2016-06-06

Šiltą birželio pirmąją senjorai rinkosi VDU Botanikos sode. Galbūt jau ir ne kartą buvo apsilankyta, bet ar galima atsisakyti progos vėl pažvelgti į gamtos sukuriamas grožybes. Juolab, kad turėjome puikią gidę. Tai mūsų sambūrio narė Anastazija Mitkuvienė, kuri tris dešimtis metų dirbo moksline bendradarbe Botanikos sode.


Anastazija mums priminė Fredos istoriją, dvaro istoriją, kas keitėsi amžiams bėgant, kaip kūrėsi Botanikos sodas.1920 m. dvare buvo įsteigta Žemesnioji sodininkystės ir daržininkystės mokykla, 1923 m. įkuriamas sodas. Sužinojome kas buvo jo kūrėjai ir puoselėtojai.

Keliavome Botanikos sodo takeliais, klausydamiesi Anastazijos išsamaus pasakojimo apie akacijas, sidabražoles, bijūnus, alyvas, kaip puoselėjamas Floros skyrius, kokios gydomosios baltosios alyvos savybės, kuo ypatingas numylėtinis galingas sodo beržas – vienintelis turintis dvi viršūnes.


Ir dar labai daug informacijos išgirdome apie čia puoselėjamus augalus. Juk Anastazijai viskas taip gerai žinoma. Prisiglaudėme prie buko, žavėjomės tulpmedžiu ir visa, kas aplink skleidžia ypatingą gamtos grožį. Juk čia yra augalų atkeliavusių iš viso pasaulio.

Apgaubti ypatingos ramumos, šilto ir paslaptingo augalų šlamėjimo ąžuolyne susėdome agapei. Kaip sakė Anastazija:“ „Čia pamiršti negalavimus, liūdnoms mintims nelieka vietos, norisi šypsotis ir tyliai niūniuoti pirmą paklydusią galvon melodiją.“

Tai buvo ne tik pažintis su augalija, bet ir valandos suteikusios ne tik žinių, bet ir gerų minčių, atokvėpio. Ir lyg geriausi vaistai suteikė fizinių ir dvasinių jėgų.

                                                            Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021