Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Parapijos gailestingumo darbuotojai ir savanoriai Gailestingumo jubiliejaus dienoje Vilniuje (2016-11-14)

Paskelbta: 2016-11-17


Lapkričio 14 d., pirmadienį, Vilniuje vyko  Gailestingumo jubiliejaus šventė Gailestingumo darbuotojams ir savanoriams.  Kristaus  Prisikėlimo parapijos Pagalbos namuose tarnybos darbuotojai ir savanoriai kartu su Kauno Caritu taip pat dalyvavo šioje šventėje.

Šią šventę kuravo Vilniaus arkivyskupijos Carito direktorius Linas Kukuraitis, kuris maloniai pasveikino visus susirinkus švęsti šią Gailestingumo dieną.

Arkikatedroje bazilikoje  sveikinimo žodį tarė  Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas. Arkivyskupas dėkojo už Gailestingumo darbuotojų ir savanorių atliekamą tarnystę tiems, kuriems labiausiai reikia pagalbos.

Savo įžvalgomis apie gailestingumą kasdienybėje dalinosi kun. Ričardas Doveika. Esminis dalykas, anot kun. R.  Doveikos, yra atpažinti kiekviename žmoguje kilnumą – ir sergančiame, ir visuomenės atstumtame, ir kenčiančiame žmoguje.

Vėliau turėjome galimybę atlikti piligrimystę po Vilnių – Dievo Gailestingumo miestą, aplankyti įvairias šventoves ir vietas, susijusias su šv. Faustina Kovalska ir Dievo gailestingumu.

Šventę vainikavo šv. Mišios Vilniaus šv. Teresės bažnyčioje,  kuriose dėkojome ir meldėmės už visus gailestingumo darbuotojus ir savanorius.

Po šios gražios šventės visi įkvėpti ir sustiprinti grįžome į kasdienybę, kad ir toliau tęstume gailestingumo darbus.


Pagalbos namuose tarnybos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021