Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Parapijos šeimų bendruomenės svečias - VDU Katalikų teologijos fakulteto dekanas dr. Benas Ulevičius (2017-04-19)

Paskelbta: 2017-04-28

Balandžio 19 dieną Kauno Kristaus Prisikėlimo parapijos Šeimų bendruomenę aplankė VDU Katalikų teologijos fakulteto dekanas dr. Benas Ulevičius.

Vakaro svečias pateikė savo teologines įžvalgas, kalbėjo apie svarbiausius gyvenimo pasirinkimus, pateikė savo liudijimą. Nuo vaikystės pasižymėjusio talentu muzikai, studijavusio J. Naujalio muzikos mokykloje, Muzikos akademijoje.

Beno ateitis atrodė aiški tiek tėvams, tiek aplinkiniams. Niekas neabejojo, kad Benas „nueis“ smuikininko kelią savo gyvenime. Paties Beno Ulevičiaus pasakojimu, jaunuoliui griežiant orkestre Vivaldžio „Metų laikus“, į galvą toptelėjo mintis: „Kodėl čia taip gražu ?! Kodėl nuo to grožio šiurpsta oda ?! Turbūt, tai ne paprasta cheminė reakcija? Gal yra kažkas daugiau? Siela? Gal yra Dievas?! Tuomet įdomu ir prasminga gyventi! Juk jei Visatos pabaigoje visiškas nulis, vadinasi, koks skirtumas, kur plaukti, kur irtis ???“

Šios mintys pakeitė Beno gyvenimo kryptį; pradėjo lankyti maldos grupelę, melstis rožinį, viduje atsirado jausmas, kad horizontas padidėjo, praplatėjo, atsirado didelis džiaugsmas. Tačiau muzika išlieka kasdiene Beno Ulevičiaus palydove. Kalbant apie gyvenimo prasmę, neaplenkta mirties tema. Jei žmogus niekad negalvoja apie mirtį, jis nustoja jausti tikrovę, neturi dabarties momento, gyvenimas neturi skonio. Mirties akivaizdoje lieka tik prasmingi padaryti dalykai, todėl kasdien turime stengtis dėl to, kad išeitume ramūs, susitaikę, kad nebūtų gaila iššvaistyto gyvenimo.

                                          Rasa, Šeimų bendruomenės narė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021