Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Liaudies muzikos instrumentų šalyje...(2017-09-13)

Paskelbta: 2017-09-19


Saulėtą rugsėjo 13-osios popietę senjorai rinkosi Senamiestyje P. Stulgos lietuvių tautinės muzikos instrumentų muziejuje. Beje, jau nebe pirmą kartą. Šį kartą po ilgokai trukusios muziejaus rekonstrukcijos aplankyti ir susipažinti su nauja paroda „Liaudies muzikos instrumentų šalyje“.

Mus pasitiko muziejaus edukatorė Rita Šuopienė ir beveik dvi valandas mes klausėme, susipažinome, gėrėjomės tuo, kas sukurta ir išsaugota kartų kartoms. Juk toks muziejus vienintelis Lietuvoje, kuriame sukaupta apie 10 tūkstančių eksponatų.

Gerbiama Rita pasakojo apie pačius pirmuosius liaudies instrumentus, kaip švilpynes, birbynes, skrabalus, trimitus. Ir ne tik jų gimimo istorijas, bet teko mūsų dalyviams ir ragą papūsti, patrimituoti, skudučiais pagroti ir sutartinę sudainuoti. Juk mūsų tautos sutartinės įtrauktos į JUNESCO paveldo sąrašą. Labai įdomi ir kanklių istorija, kuo skyrėsi kiekvieno regiono kanklės, kokios melodijos būdingos kiekvienam regionui.


Daug sužinojome, net muzikavome ir dainavome. Edukatorė patikrino mūsų žinias. Gėdos nepadarėme, atsakymai buvo geri. Taip pat apžiūrėjome ir senajame muziejaus pastate eksponuojamas fisharmonijas, armonikas. Reikia tik pasidžiaugti, kad mūsų mieste yra išties unikalus muziejus, praveriantis duris į mūsų tautos lobyną.

                                                           Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021