Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje –Kuo mums naudingas bičių medus, pienelis, pikis... (2017-11-16)

Paskelbta: 2017-11-22


 Lapkričio 15-ąją senjorų popietėje apsilankė Sveikatos mokslų universiteto Akių klinikos profesorė Jūratė Jankauskienė. Ji mums papasakojo apie bičių produktus, kokios medžiagos juose susikaupę ir kokią naudą jie duoda žmogaus organizmui. Akcentuodama, kuo medus, žiedadulkės, pikis, pienelis naudingas akims stiprinti, kokie iš bičių produktų yra gaminami vaistai akių ligoms gydyti.

Prelegentė taip pat papasakojo ir apie dažniausias ligas, kamuojančias vyresniojo amžiaus žmones: kas yra katarakta, glaukoma, kodėl degeneruoja geltonoji dėmė,  kokie šiuolaikiniai gydymo metodai, kokie atliekami tyrimai. Profesorė atsakė į gausius senjorų klausimus.


Profesorė Jūratė Jankauskienė labai ilgai bendravo su senjorais ir nustebino ...Pamačiusi, kad salėje yra  pianinas, pasiūlė pagroti. Nuskambėjo jos atliekami kūriniai ir dainos, pakvietė kartu padainuoti ir senjorus. Dainavome, šypsojomės ir džiaugėmės.

Širdingai dėkojome profesorei ne tik už ypač naudingą paskaitą, bet ir už šiltą pabendravimą. Apsilankė pirmą kartą, o, regis, ją pažįstame seniai.

Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021