Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Praktinio gerumo diena (2017-12-12)

Paskelbta: 2017-12-18


Gruodžio 12 d. vyko 18-oji Praktinio gerumo diena. Tai tradicinis Pagalbos namuose tarnybos, veikiančios Kauno Kristaus Prisikėlimo parapijoje, organizuojamas renginys, kurio metu Kauno mieste gyvenantis jaunimas nuo 16 metų, kviečiami padėti seniems, vienišiems ir ar sergantiems asmenims pasiruošti šventėms.

Ši Praktinio gerumo diena yra organizuojama jau dešimtus metus iš eilės. Tradiciškai Praktinio gerumo diena organizuojama du kartus metuose, prieš didžiąsias metų šventes - Šv. Kalėdas ir Šv. Velykas. Į akciją yra kviečiami įsijungti Kauno mieste besimokantys aukštųjų mokyklų studentai ir vidurinių mokyklų vyresniųjų klasių moksleiviai, kurie akcijos dieną yra prašomi susiskirstyti į grupeles po 3-4 asmenis bei tą dieną aplankyti du žmones jų namuose ir praktiškai padėti pasiruošti jiems šventėms. Pasiruošimas būna labai įvairus - vieni senoliai tikisi, kad bus išvalyti langai, nušluostytos dulkės, pagamintas maistas, o yra tokių, kurie laukia savanorių su puodeliu arbatos ir tikisi iš širdies pasikalbėti. Iš šios veiklos kilo ir akcijos pavadinimas - Praktinio gerumo diena.


Akcijos šūkis - „Apie gerumą reikia ne kalbėti, Gerumą reikia daryti!“. Šioje Praktinio gerumo dienos akcijoje dalyvavo VDU, KTU, Kauno kolegijos, Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro studentai, įvairių Kauno mokyklų bei gimnazijų („Aušros“, Jėzuitų, J. Jablonskio, „Saulės“) moksleiviai, kitų nevyriausybinių organizacijų (A.C.Patria, „Gerumo rankos“, Arka) nariai ir savanoriai.

Pastebime, kad vienais metais akcijoje dalyvavę jaunuoliai kitais metais prisijungia vėl, kartu atsivesdami ir savo draugus bei bendramokslius. Tokiu būdu akcijos dalyvių skaičius nuolat išlieka gausus. Gruodžio 12 d. vykstančioje kalėdinėje Praktinio gerumo dienoje dalyvavo 134 dalyviai, padėta 45 žmonėms namuose, aplankyti ligoniai 3 institucijose:  Šančių parapijos senelių namai ir Šventos Klaros senelių namai bei Kauno m. Slaugos ligoninė.


Ryte, visus susirinkusius į bazilikos konferencijų salę, pasveikino parapijos klebonas mons. Vytautas Grigaravičius. Palinkėjo savanoriams džiaugtis tuo, kad jie yra reikalingi ir gali padėti pagalbos reikalingam žmogui. Už tai, kad Praktinio gerumo diena įvyko, išskirtinai esame dėkingi rėmėjams. Renginys iš dalies finansuotas Kauno m. savivaldybės programos „Iniciatyvos Kaunui“ bei valstybės biudžeto lėšomis. Kelis metus iš eilės Praktinio gerumo dienas remia ir privatūs aukotojai. Dieną po akcijos sulaukėme labai malonių skambučių ir išgirdome padėkų iš žmonių, kurie susilaukė savanorių pagalbos ir dėmesio.

Dėkojame kiekvienam, prisidėjusiam prie akcijos - ačiū Jums, mielieji, kad padėjote padėti!

 Pagalbos namuose tarnyba

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021