Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Dėmesio, meldžiamės jau šiltoje bazilikoje ! (2017-12-20)

Paskelbta: 2017-12-20

Prieš trejetą metų Kristaus Prisikėlimo parapijos klebonas mons. Vytautas Grigaravičius ir Pastoracinės tarybos nariai   ilgai mąstę, ėmėsi iniciatyvos dėl M.V. J. Kristaus Prisikėlimo bazilikos papildomo šildymo, nes jautėsi, kad žiemą bazilikoje tikinčiųjų žymiai sumažėja, kadangi būna gerokai šalta.

Pagal projektą buvo nuspręsta bazilikoje įrengti pakabinamą šildymo sistemą su infraraudonaisiais šildytuvais. Ilgai užtruko projektavimo, derinimo klausimai ir štai šioms Kalėdoms jau turime gerą žinią - bazilika šildoma.


Įėjus į baziliką į akis krenta raudonos spalvos šviesa, tai šviečia infraraudonieji spinduliai, sistema įjungiama tik pamaldų metu. Šildymas infraraudonaisiais spinduliais pasaulyje yra plačiai paplitęs didelėms erdvėms (pavyzdžiui, bažnyčioms) pašildyti, tai yra labai ekonomiška. Tokia įranga yra mažai inertiška, nes šiluma iš šildytuvų pradeda sklisti tuoj pat po jų įjungimo. Efektas didelis - sėdintys suoluose tikintieji jaučia šildytuvų spinduliuojamą malonią šilumą.

Kad būtų išsaugotas bazilikos autentiškumas, tarp pastato kolonų šoninėse navose prie dviejų išilginių lygiagrečių lengvos konstrukcijos sijų, pagamintų iš balto duraliuminio, yra pritvirtinta dvylika baltos  šildytuvų. Balkonas taip pat papildomai šildomas infraraudonaisiais spinduliais.

Nuoširdžiai dėkojame visiems geros valios žmonėms, kurie savo asmenine auka prisidėjo prie šio projekto įgyvendinimo.

Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021