Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Parapijos šeimų bendruomenės kūčios (2017-12-19)

Paskelbta: 2017-12-22

Jaukų gruodžio 19 d. vakarą, tarsi viena didelė šeima, suvesta Dievo bei dvasinių ieškojimų, rinkosi Kauno Kristaus Prisikėlimo parapijos šeimų bendruomenė į adventinį vakarą.

Susitikimas prasidėjo Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilikoje šv. Mišiomis, kurias  aukojo J.E. Kauno arkivyskupas Lionginas Virbalas. Vėliau atradęs porą valandėlių arkivyskupas prisijungė prie šeimų bendruomenės kūčių stalo. Susirinkusius prie šventinio  stalo, iškilmingą vakarienę pradėjo arkivyskupas L. Virbalas visų susirinkusiųjų palaiminimu, trumpu pamokslu bei gražiais žodžiais pasveikinant su artėjančia džiaugsminga švente. Išsidalinę po kalėdaitį, visi laužėme po gabalėlį, linkėdami viso kas gražiausia rasdavosi širdyje.


Taip pat vakaro pradžioje buvo pasakyti padėkos žodžiai svarbiausiam vakaro svečiui arkivyskupui L. Virbalui, šeimų bendruomenės varikliui, Staselei Raščiuvienei bei visada optimizmu trykštančiam, mus visus globojančiam monsinjorui Vytautui Grigaravičiui.


Po padėkos žodžių, visi lengvai pasistiprinę turėjome retą progą pasikalbėti klausimų forma su Kauno arkivyskupu - klausimai buvo patys įvairiausi: nuo kokius tris daiktus pasiimtų, jei patektų į negyvenamąją salą iki piligrimo kelio, šventų vietų lankymo bei visus labai dominančio klausimo apie be galo laukiamo popiežiaus Pranciškaus galimą vizitą Lietuvoje, bei daugeli kitų smalsių klausimų.


Įpusėjus vakarui, monsinjoras žaismingai išdalino kiekvienam po užduotį, buvo traukiami lapeliai su vardais, su intencija, jog visus ateinančius metus kiekvienas melsis už žmogų, kurį ištraukė bei už dvasinį įkvėpimą bažnyčios tarnams. Na ir vakaro pabaigoje kokios šventės be dovanų...

Monsinjoras jų buvo paruošęs visą galybę: knygą Šv. Teofano atsiskyrėlio "Kas yra dvasinis gyvenimas ir kaip jam nusiteikti", kalendorių, knygelę Šv. Kryžiaus Jono "Šviesos ir meilės posakiai" bei altorėliui tinkantį paveikslėlį, kuris labai gražiai papuošė mūsų šeimos namus.


Nėra nieko nuostabesnio kuomet tikėjimas suburia į vieną vietą tiek daug skirtingų, charizmatiškų bei ieškančių žmonių. Kuomet galima, kad ir kelias valandas per savaitę praleisti prasmingai diskutuojant apie pamatines tiesas, apie tikėjimo svarbą, tikėjimo prasmę bei stebuklus, kurie aplanko mus kiekvieną dieną. Niekas neskubėjo namo, kai gera, norisi pabūti dar trupučiuką ilgiau.

Visiems ramybės, meilės ir besiplečiančio tikėjimo.

Dalia Ramanauskienė Šeimų bendruomenė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021