Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Vydūno šviesoje... (2018-01-25)

Paskelbta: 2018-01-31


Vydūnas – filosofas, rašytojas, publicistas, dramaturgas, kultūros veikėjas. Apie jo gyvenimą ir darbus apibendrinti reikėtų ne vienos valandos, ir ne vienos dienos. Bet nors ir trumpai senjorai turėjo galimybę jį prisiminti.

Apie šį iškilų lietuvį sausio 24-osios Pagyvenusių žmonių sambūrio popietėje kalbėjo Sveikatos mokslų universiteto Akių klinikos profesorė Jūratė Jankauskienė. Ji priminė šviesuolio darbus, išleistas knygas, išryškindama, ką teigė Vydūnas apie sveikatą ir ilgaamžiškumą. Ir ką Vydūnas teigė apie medų, kuo jis naudingas žmogui.

Profesorė taip pat atsakė į senjorų klausimus apie akių ligas, davė daug naudingų patarimų. Profesorė Jūratė Jankauskienė mūsų popietėje svečiavosi jau antrą kartą. Kaip ir pirmą, taip ir šį, po pokalbio apie ligas, profesorė sėdo prie fortepijono ir visi uždainavome mūsų pamėgtas tautiškas dainas.


O kodėl gi ne? Juk šiemet švenčiame mūsų Valstybės šimtmetį, kodėl nepasidžiaugti, juolab prisiminus mūsų tautos šviesuolius. Juk ir Vydūnas savo gyvenimu, savo filosofija teigė, kad kuo daugiau gerumo, kuo daugiau šviesos pačiame žmoguje – tuo labiau artėjama prie Dievo. Profesorės Jūratės Jankauskienės dėka popietėje tarsi blykstelėjo Vydūno šviesa...

Rima Lipšienė


Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021