Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Dūžtančios formos...(2018-04-18)

Paskelbta: 2018-04-26


Tai rašytojos Aldonos Ruseckaitės biografinis romanas apie poetą Vytautą Mačernį. Balandžio 18-osios popietėje svečiavosi šios knygos autorė Maironio literatūros muziejaus direktorė Aldona Ruseckaitė.

Ji ir papasakojo apie šios knygos gimimo kelią. „Ilgą laiką domėjausi poeto gyvenimu, rinkau apie jį archyvinę medžiagą, važinėjau į ekspedicijas, bendravau su artimaisiais, bendramoksliais,- pasakojo autorė,- susipažinau su Mačernio sužadėtine, kuri saugojo dalį laiškų, rankraščių, dokumentų, susitikau su ja bendravau“.

Rašytoja akcentavo, kad tai biografinis romanas ir yra galimybė interpretuoti, sugalvoti. Prelegentės atviras ir nuoširdus pasakojimas apie tragiškos lemties gilios filosofijos poetą ne tik supažindino, bet ir priartino, kad pajaustume jo kūrybos ištakas ir gilumas.

Popietėje skambėjo ir Vytauto Mačernio kūrybos posmai. Aldona Ruseckaitė yra išleidusi romanus apie Maironį, Žemaitę, poezijos knygų, apysakų. Išgirdome ištraukų iš jos poezijos rinkinių. “Išsprogsta žodis prie širdies ...“, - rašė poetė rinkinyje „Liūdesys kaip sekmadienis“.

Mes padėkojome rašytojai Aldonai Ruseckaitei ne tik už apsilankymą mūsų popietėje, kuri nutvisko ryškiomis spalvomis, bet ir visą kūrybos aruodą, linkėdami dvasios stiprybės ir laukdami jos išsprogusio žodžio, kuris paliečia kiekvieno skaitytojo širdį ir atveria pažinimo kelią.

Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021