Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Kristaus Prisikėlimo bazilika sužiba vitražine kompozicija „Kristaus Prisikėlimo šviesa“(2018-12-12)

Paskelbta: 2018-12-12


Kaip buvo žadėta šv. Kalėdom bazilikoje trys langai turi būti pasipuošę vitražais.

Artėjant šventėms  prasidėjo parengiamieji darbai. Prof. Rimvydo Mulevičiaus sukurti vitražai švelniai įsilieja į bazilikos erdvę.

Vitražams yra naudojami spalvoti vitražiniai firmos „The Wissmach glass compani“ stiklai, pat Vilniaus „Aušros“ stiklo fabriko bei Briansko stiklo gamyklos stiklai.

Pasak prof. Rimvydo Mulevičiaus šviesa ir tamsa turi simbolinę prasmę. Pirmojo varianto kompozicijos elementas yra žvakė, kuri žmogų lydi visais atvejais, antrojo varianto leitmotyvas – žvaigždė arba žiburys. Žmogaus prigimtis visada tiesiasi į šviesą, tapatindama ją su gėriu, tiesa, viltimi ir laime. Bažnytiniame mene nuo III a. imama vaizduoti žvaigždė, paprastai aštuonkampė žvaigždė.


Kristaus Prisikėlimo bazilika, tarsi laimės žiburys iškilęs virš Kauno, yra ne tik Dievo namai, bet ir Lietuvos žmonių vilties, pasiaukojimo, pasiryžimo simbolis. Šį laimės žiburį gali pasiekti kiekvienas – tereikia tik noro ir poreikio pabūti su Dievu. Kompozicijos spalvinis sprendimas – šiltų spalvų koncentracija bazilikos centre. Tai tarsi kalba: kuo mūsų daugiau – tuo didesnė maldos jėga. Tai kompozicijos sprendimas, išlaikantis harmoniją, šviesą ir rimtį.

Ateityje baziliką turėtų puošti 56 vitražai.


Kviečiame tikinčiuosius, bazilikos mylėtojus ir grožio puoselėtojus savo auka prisidėti prie šio sakralaus darbo puošiant baziliką vitražais. Paremti galima bankiniu pavedimu arba auka parapijos raštinėse.

Paramos gavėjas – Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, kodas 191118123 Žemaičių g. 31a, LT-44147 Kaunas LT 64 5010 8000 1400 0418 Paskirtis: Prisikėlimo vitražai

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021