Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Kaip Advento metu jaunos šeimos ruošiasi šv. Kalėdoms (2018-12-10)

Paskelbta: 2018-12-14


Kaip ir kiekvienais metais, 2018 m. lapkričio mėnesį Kauno Kristaus Prisikėlimo parapijoje s. Ramutė Budvytytė sukviečia Jaunųjų šeimų ratelio mamytes į užsiėmimų aptarimą ateinantiems metams. Kalbėjome apie vaikų mokymą giedoti giesmeles.

Mamytė Vincenta Pokštienė pasiūlė sudaryti knygutę-giesmynėlį. Ši knygelė būtų kiekvieno vaiko asmeninė nuosavybė, iš kurios galėtų giedoti giesmeles, matyti savo nuotraukas, piešti ar spalvinti joje.

Lapkričio 25 d. po šv. Mišių šeimos susirinko mokytis naujų giesmelių. Pritariant tėveliui Arūnui Ambrazevičiui su gitara, vaikai linksmai mokėsi judesius, giedojo ir džiaugėsi nuotaikingomis giesmelėmis. O kaip smagu buvo matyti mūsų vaikučius piešiant Advento ir šv. Kalėdų piešinėlius savo giesmynėliui arba kaip reikia giedoti giesmeles parodant jai skirtus judesius. Jie tikrieji savo knygutės dailininkai ir kūrėjai!

Daug mamyčių jungės į bendrą darbą ieškant giesmelių, kai kurias net išverčiant iš anglų kalbos ir aptariant visus iškilusius klausimus. Mamytė Aurelija Berankienė daug triūsė parenkant tinkamas giesmes vaikams ir mokant vaikučius bei jų tėvelius giedoti. O kaip bitutė darbininkė, mamytė Vincenta Pokštienė darė pagrindinį darbą: plušo maketuodama knygelę, dėdama į ją vaikų pieštus piešinius, nuotraukas, giesmelių tekstus ir nateles.


Per pirmąjį Advento sekmadienį  mokėmės ir giedojome Advento giesmeles, kartojome jau išmoktas giesmeles. Šeimos atsinešė buksmedžio šakų, kankorėžių ir kitų reikalingų daiktų vainikams pinti ir visi kartu smagiai nusipynė savo Advento vainikus. Vaikai karpė šakeles, siūlus, laikraščius, džiūgavo, galėdami padėti mamytėms. Jiems buvo įdomu sujungti šakeles kartu ir matyti, kaip dedant šakelę prie šakelės pasidaro gražus vainikas.


Ses. Ramutė pakvietė mamas ir tėčius kartu su vaikučiais Advento metu daryti gerumo darbelius savo šeimoje ir kasdien į gerumo krepšelius dovanoti po mažyti gerumo darbelį, laiškelį ar smulkmenėlę vienas kitam. Juk gerumas spinduliuoja ir mūsų širdys taps kupinos gerumo belaukiant Kūdikėlio Jėzaus gimimo šventės. Šeimos suprato ir pažino didelį Dievo gerumą ir globą kiekvienam vaikučiui ir kiekvienam žmogui. Visi iškeliavome namo su šypsenomis ir gražiais Advento vainikais, su dideliu gerumu širdyje laukti šventų Kalėdų.

Mamos dėkoja vaikučių tėčiams, kurie šiuo užimtu Advento metu daugiau laiko praleidžia su vaikučiais ir pavaduoja jas namų ruošoje, kad visa šeima patirtų dar didesnį džiaugsmą šv. Kūčių vakarą ir šv. Kalėdose. O kai pagaliau giesmynėliai „Jėzaus belaukiant“ yra išleisti spaustuvėje ir tėveliai gieda šias giesmeles su savo mažaisiais vakarais šeimos maldos metu, namai prisipildo šv. Kalėdų dvasia ir vaikučiai bei jų tėveliai žino, kad Jėzus jau arti, kad jis jau čia.

Aurelija Berankienė, Jaunų šeimų ratelis

 





Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021