Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Rašytojos Aldonos Ruseckaitės biografinio romano apie Salomėją Nerį “Padai pilni vinių” pristatymas (2019-02-10)

Paskelbta: 2019-02-11

Vasario 10 d. meno ir žodžio mylėtojus sukvietė projektas „Dialogas – žodis ir spalva“, kuriame dalyvavo rašytoja, muziejininkė Aldona Ruseckaitė,  aktorė Daiva Škelevaitė ir dailininkė Marija Rastenienė.

Renginį pradėjęs parapijos klebonas pratęsė mintį apie pašaukimą, sakytą šio sekmadienio homilijoje. Jis kvietė pamąstyti apie savo asmeninį pašaukimą. Kuo galėtume būti naudingais ir kur galėtume save realizuoti?


„Dievas visus apdovanojo pašaukimais, daug yra žmonių su užslėptais talentais, kad nebūtų tuščiai praleistas laikas, sugebėkime save realizuoti ir išdalinti kitiems, - baigė pasisakymą monsinjoras.

Klebonas pajuokavo, kad nematęs tokio anšlago. Rašytojos Aldonos Ruseckaitės knygos apie Salomėją Nerį “Padai pilni vinių” buvo per keletą minučių išgraibstytos, ištirpo kaip sniegas po lietaus.


Aktorius E. Stancikas savo pasisakymą pradėjo mintimis iš savo suvaidinto monospektaklio „Ir reikia eiti“ apie Judą Iskariotą išdavusį Kristų.

„Judas atstovavo visą žmogaus nuopuolį, o Kristus visą Dangaus Tėvo gailestingumą. Pasakoju todėl, nes mes turime suformuotas išankstines nuostatas apie daugelį klasikos įžymių žmonių,“ - kalbėjo E. Stancikas.

Šiandien A. Ruseckaitės dėka mes turime galimybę susipažinti su nuostabia poete Salomėja Nėrimi ir, pakvietęs biografinio romano apie Salomėją Nėrį “Padai pilni vinių” autorę Aldoną Ruseckaitę, išskubėjo į spaustuvę atvežti knygų.

Maironio literatūros muziejaus direktorė Aldona Ruseckaitė dažnas svečias parapijoje. Meno mylėtojai ir gerbėjai turėjo progos dalyvauti jos biografinių romanų apie Žemaitę, Maironį, V. Mačernį pristatymuose.


Poetė, prozininkė, muziejininkė Aldona Ruseckaitė atviravo,  kad  apie S. Nėrį yra sunkiausia kalbėti, nes tai buvo prieštaringiausia asmenybė, pradžioje net negalvojau apie ją rašyti...

„Autorė meistriškai atkuria ne tik žinomas poetės gyvenimo detales, kūrybinį kelią, meilės ryšius, mokytojavimą, bet ir kuria jautrų, įtikinamą, tikrais faktais pagrįstą kūrėjos portretą. Knygoje „Padai pilni vinių“ Salomėja Nėris – moteris, motina, mylimoji, poetė, kuri jaučia, išgyvena, kovoja, bijo suklysti, blaškosi tarp maištaujančios dvasios ir visiško užsisklendimo. Tai galima justi ir jos kūryboje, ir asmeninio gyvenimo peripetijose.(Anotacija)


Įdomūs pasakojimai apie dramatišką poetės gyvenimo istoriją. Išteisinti Salomėją Nėrį ar nuteisti – šį klausimą autorė, gausiai pateikdama archyvinės medžiagos, spręsti palieka patiems skaitytojams.

Intarpuose skambėjo S. Nėries eilėraščių posmai, kuriuos skaitė aktorė  Daiva Škelevaitė.


Spalvos galerijoje vyko dailininkės Marijos Rastenienės tapybos darbų parodos atidarymas. Tai puiki galimybė pasigrožėti rinktiniais autorės darbais, atspindinčiais visą jos kūrybos kelią.

                         Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021