Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Kovo 11-oji Kristaus Prisikėlimo parapijoje (2019-03-12)

Paskelbta: 2019-03-12

 

Kovo 11-ąją, Lietuvai minint nepriklausomybės atkūrimo dieną, Kristaus Prisikėlimo parapijos bendruomenės nariai nuo ankstyvo ryto dalyvavo šventiniuose renginiuose mieste.

Šios gražios šventės proga prisiminėme svarbiausius mūsų tėvynei įvykius bei asmenis, kurie prisidėjo prie Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo.

O vakare 18.00 val. pasimelsti už Lietuvą ir jos žmones atvyko į šv. Mišias Kristaus Prisikėlimo bazilikoje. Eucharistijos liturgijai vadovavo parapijos klebonas mons. Vytautas Grigaravičius.

Homilijoje monsinjoras V. Grigaravičius sakė: „Šiandien švenčiant Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo akto iškilmę esame kviečiami pamąstyti ir apie tai, kas man yra Lietuva, kas man yra laisvė, ar esu pasiryžęs ją saugoti ir už ją kovoti? Pop. Pranciškus viešėdamas mūsų tėvynėje pirmiausia akcentavo laisvės šimtmetyje tekusius sunkius išbandymus ir kankinystę, kuri yra mūsų stiprybės šaltinis, mūsų šaknų tvirtumas“ (išsamiai skaityti >>>)

Monsinjoras kvietė prisiminti šios Kovo 11-osios datos svarbą. Kovo 11-toji kiekvienam iš mūsų turėtų būti svarbi šventė, tad neleiskime to užmiršti nei sau, nei mūsų vaikams.

Didžiuokimės, kad esame lietuviai, ir niekam neleiskime iš mūsų atimti to, ką mums suteikė tėvai, seneliai – neleiskime atimti mūsų laisvės.

                                                 Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021