Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - rašytoja A. Ruseckaitė su savo knyga "Padai pilni vinių..."(2019-03-14)

Paskelbta: 2019-03-25


Kovo 13-osios senjorų popietėje pirmiausia suskambėjo visų gerai žinomos ir mėgiamos Salomėjos Neries eilės. Neatsitiktinai mes prisiminėme poetę, nes popietėje svečiavosi rašytoja Aldona Ruseckaitė, kuri neseniai išleido knygą „Padai pilni vinių“, kurioje labai jautriai prisilietė prie Salomėjos Nėries gyvenimo.

Aldona Ruseckaitė, garsių knygų apie Maironį, Žemaitę, Mačernį autorė, šiame romane atskleidžia prieštaringo likimo S. Nėries gyvenimo paslaptis. Ji tarsi preparuoja įvykius, dėl kurių poetė iki šiol puolama, siekia parodyti, kaip menininką įtraukia laikmečio sąlygos. Be to, poetės asmeninį pasirinkimą lemia ir žmogaus prigimtis, charakteris, išsilavinimas, artimieji.

Aldona Ruseckaitė popietėje ir papasakojo, kodėl kilo mintis gilintis į S.Nėries gyvenimą, ką atskleidė archyvinė medžiaga. Rašytoja knygoje mus veda tais keliais, kuriuose sukosi S. Nėries gyvenimas - Kaunas, Maskva, Penza, Ufa, vėl Maskva ir Kaunas.


Kaip teigia rašytoja Aldona Ruseckaitė, rašyti apie Salomėją Nėrį buvo pats rizikingiausias žingsnis, nes kiekvienas turi savo nuomonę, dažnai labai kategorišką – vieni tik puola, kiti tik gina. “Versdama įvairių knygų lapelį po lapelio, kilnodama archyvus, tyrinėdama muziejų ekspozicijas - suvokiau, kad tiesą rasti labai nelengva, kad to prieštaringo laikmečio įvykiai ir veiksmai slepiasi po keliais sluoksniais, tačiau bendras vaizdas vis tik išryškėjo“,- sakė knygos autorė.

Nebe pirmą kartą senjorų popietėje apsilanko rašytoja Aldona Ruseckaitė ir kaip visuomet, pasakodama apie savo kūrybą , mums atskleidžia lietuvių literatūros klodus, atverdama ne vieną langelį apie rašytojų gyvenimą.

Širdingai dėkojome gerbiamai rašytojai Aldonai Ruseckaitei už visas jos išleistas knygas, linkėdami sėkmės ir Dievo palaimos kūryboje.

                                     Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021