Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Projekto „Dialogas – Žodis ir Spalva“ renginyje – spektaklis „Vaižgantas kaip Viešpaties diena“(2019-05-20)

Paskelbta: 2019-05-21

 

Gegužės 19 dieną po šv. Mišių į Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilikos konferencijų salę rinkosi ištikimi projekto „Dialogas – Žodis ir Spalva“ renginių gerbėjai, dalyviai. Jo sumanytojas, vedėjas – Kauno Nacionalinio dramos teatro generalinis direktorius, aktorius dr. Egidijus Stancikas pasveikino renginio dalyvius ir pakvietė Spalvos galerijoje eksponuojamos parodos „Inversijos“ autorius pristatyti jungtinę tapybos ir skulptūros darbų parodą.

Lankytojai, svečiai turėjo puikią galimybę susipažinti su Viliaus Ksavero Slavinsko paveikslais ir Kazimiero Sigito Straigio skulptūros darbais. Žodžio valanda skirta Vaižganto metams paminėti.


Aktoriai Olita Dautartaitė ir Petras Venslovas parengė literatūrinį spektaklį „Vaižgantas kaip Viešpaties diena“ (premjera vyko gegužės 7 d., Šv. Jurgio bažnyčioje, kur vyko jubiliejinė XXV knygos šventė „Laikas gyvena knygose“). Aktoriai atvertė kanauninko, rašytojo, daugelio organizacijų kūrėjo gyvenimo ir kūrybos puslapius.

Apie Vaižgantą Kaune, jo palikimo puoselėjimą pranešimą skaitė Juozo Tumo-Vaižganto memorialinio buto – muziejaus vadovas, poetas, XXVII knygos mėgėjų draugijos narys Alfas Pakėnas. Šiam iškiliam jubiliejui pažymėti jau šių metų rugsėjo 8 d. bus atidengtas paminklas prie „vytautinės“ bažnyčios, kurią taip puoselėjo ir mylėjo Vaižgantas. Žodžio valandą padėjo rengti XXVII knygos mėgėjų draugija.

Jos pirmininkė Dalia Poškienė pristatė Draugijos leidinius, kuriuose – nemažai straipsnių, skirtų Vaižgantui, vienam iš XXVII knygos mėgėjų ir Lietuvai pagražinti draugijų steigėjui. Atvertė ir rašytojo, Draugijos leidinių redaktoriaus Laimono Inio knygas – „Paukščiai vėjyje“, „Milžiinų kalvos paunksmėje“.

Gražų projekto „Dialogas – Žodis ir Spalva“ renginį nuskaidrino fleitininkės Monikos Ryškutės muzika ir Kauno senjorų ansamblio „Pinija“ dainos. Ansamblio vadovas, maestro Arvydas Paulauskas ir vedančioji Jurgita Valantinienė dainas, eiles skyrė Kaunui, kauniečiams ir Vaižgantui.

Džiugu, kad renginyje dalyvavo gausus būrys Kauno trečiojo amžiaus universiteto lankytojų, LUMA Kauno skyriaus narių ir XXVII KMD narių. Svečiai palydėti į vasarą, į susitikimus su kūrėjais ir pakviesti aplankyti Spalvos galeriją ir parodą, kuri veiks net iki rugsėjo.

                                                   Parengė Dalia Poškienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021