Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Parapijoje viešėjo kolegos iš užsienio (2019-10-19)

Paskelbta: 2019-10-28

 

Spalio 15-17 dienomis parapijoje viešėjo kolegos iš užsienio, atvykę pagal „Erasmus” stažuočių ir kvalifikacijos kėlimo projektą „Skaitmeninių technologijų naudojimas socialinių įmonių praktikoje: Europos šalių palyginimas“.

Socialinės įmonės, tai organizacijos, kurių organizacijų pagrindinis siekis yra ne pelnas, o teigiami pokyčiai visuomenėje, todėl visą savo veikloje gerenuojamą pelną jos skiria socialinėms reikmėms. „Socialinis verslas sujungia socialinių problemų sprendimą su verslo turimomis žiniomis, tai padeda pagerinti žmonių gyvenimą“, - sakė svečius pasveikinti atvykęs Lietuvos samariečių bendrijos Kauno skyriaus pirmininkas p.Mindaugas Vėlyvis.


Socialinis verslas kasdien tampa vis svarbesniu. Skaičiuojama, kad kas ketvirta nauja įmonė Europoje gali būti laikoma socialiniu verslu. ES socialinio verslo modelį laiko vienu iš pagrindinių įrankių, padedančių kovoti su nedarbu ir augančia socialine atskirtimi.

Svečių iš Vokietijos, Rumunijos, Graikijos ir Suomijos komanda susipažino su augančiais Lietuvos socialiniais verslais. Kartu su Pagalbos namuose tarnybos darbuotojais lankėsi ir susipažino  su   VšĮ “Penki pojūčiai”, “Mano Guru”, Vilniaus arkivyskupijos Caritas Alternatyvaus mokymosi centro jaunimui,  žvakelių fabriko, kavinės “Pirmas blynas” ir  socialinės įdarbinimo agentūros “Sopa” kolegomis. 

Ypatingai džiaugiamės užsimezgusiais kontaktais su Lietuvos sporto universiteto dėstytojais ir specialistais, padedančiais neįgaliųjų reabilitacijos veiklose. Tikimės, kad atnaujintos žinios ir naujai užmegzti kontaktai padės vystant parapijos karitatyvines veiklas.

                                    Jūratė Matikovienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021