Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Kalėdų belaukiant... (2008-11-30)

Paskelbta: 2008-12-03

Sveiki sulaukę Advento,

sveikino susirinkusius po šv. Mišių konferencijų salėje renginio „Dialogas – žodis ir spalva“ vadovas Egidijus Stancikas ir pakvietė į koncertų ciklą „Belaukiant Kalėdų...“. Jau nebe pirmus metus šio koncerto ciklo mecenatai – Aleksandra ir Vytas Bancevičiai. Jie pasidžiaugė, kad Kalėdų laukimo laikotarpiu mes visi galime pabūti kartu, įkvėpti, pamatyti, pajausti ir išgirsti, ką sukūrė mūsų menininkai. Taip, tai labai prasminga Aleksandros ir Vyto Bancevičių dovana Šv. Kalėdų proga. Ir už šias valandas visi susirinkusieji į renginį yra labai dėkingi šio puikaus renginio mecenatams.

Pirmajame koncerte „Belaukiant Kalėdų...“ klausėmės Ritos Preikšaitės atliekamų V.A.Mozart, Pietro Mascagni, G.Caccini ir kitų klasikų kūrinių. Taip pat jaunos lietuvių kompozitorės Zitos Bružaitės „Elegijos“. Dainininkei akomponavo pianistė Dalia Jatautaitė.

 

 

Po koncerto, pripildžiusio mūsų širdis gerumo ir laukimo džiaugsmo, buvome pakviesti į jaunos dailininkės Indrės Šataitės tapybos darbų parodą. Kaip sakė jaunoji kūrėja, jos darbuose pačios pergyventos emocijos, kurias ji išliejo spalvomis drobėje. Džiugu, kad Tautos šventovės erdvėje tarpsta meno žodis ir spalva.

                                                  Rima Lipšienė


Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021