Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Kauno Kristaus Prisikėlimo parapijoje prasidėjo Slaugos ir pagalbos neįgaliesiems bei negalintiems apsitarnauti namuose mokymų „Gailestingai veik” ciklas (2019-12-09)

Paskelbta: 2019-12-09


 Šių metų gruodžio 2 d., pirmadienį, 18.00 val. Kristaus Prisikėlimo bazilikos konferencijų salėje iškilmingai pradėti nauji ilgalaikiai slaugos ir pagalbos neįgaliesiems mokymai „Gailestingai veik“. Tai jau ne pirmus metus trunkantis mokymų ciklas.

Į mokymus susirinko Kauno I dekanato parapijų tikintieji, savanoriai, kuriems yra aktualu žinoti apie slaugą, pirmąją pagalbą ir t.t.

Sveikinimo ir įžanginį žodį taręs Kauno arkivyskupijos apaštalinis administratorius vyskupas dr. Algirdas Jurevičius, kalbėjo, kad „Bažnyčia gyvena per pasauliečius, kurie gyvena pagal Dievo žodį, o tarnavimas kitam žmogui, kuriam reikalinga pagalba, kartu yra tarnavimas Kristui“.

Susirinkusius vyskupas paskatino, sakydamas: „Tai, ką Jūs darote pasauliui, savo aplinkoje, atrodo yra maži, bet ilgainiui tampa didžiais dalykais, nes kas ištikimas mažuose dalykuose, tam bus patikėti dideli“. Pasauliečiai gali dalyvauti savanorystėje prisiimdami atsakomybę už tai, kas vyksta jų aplinkoje. Mes visi esame atsakingi už mus supančią aplinką ir pasaulį, kuriame gyvename“. Vyskupas tuo pačiu priminė „jei mes esame sąžiningi, atjaučiantys, mylintys šalia esančius - taip geriausiai atliksime savo, kaip krikščionio pareigą; savo laikysena ir elgesiu rodysime pavyzdį“.

Susirinkusieji į mokymus buvo maloniai nustebinti improvizuotu vyskupo Algirdo koncertu, kurį atliko prisėdęs prie  fortepijono.

Vėliau  susirinkusieji sprendė praktinius mokymų aspektus. Nuspręsta, kad slaugos mokymai vyks kas antrą trečiadienį, vakarais nuo 18 val., taip siekiant sudaryti galimybę ir dirbantiems ar prižiūrintiems namuose neįgalųjį, dalyvauti užsiėmimuose.

Mokymai finansuojami iš Europos socialinio fondo lėšų, pagal projektą „Bendruomeninės priežiūros ir pagalbos paslaugų neįgaliesiems ir negalintiems apsitarnauti namuose sistemos sukūrimas ir plėtojimas“ (Nr. 08.4.2-ESFA-K-629-01-0007). Mokymų metu bus mokoma prižiūrėti neįgalius ir negalinčius apsitarnauti asmenis namuose, saugiai juos slaugyti.

Klausytojai  supažindinami su ligonių bendravimo ypatumais, suteikiami slaugos ir pagalbos pagrindai, nagrinėjami įvairūs ligonių sielovados aspektai.

Mokymuose kviečiame dalyvauti parapijų bendruomenių narius, parapijiečius, siekiančius įprasminti savo tikėjimą pagalbos artimui veikla. Pagal pasirinkimą, kviečiame dalyvauti visame slaugos kursų cikle, kuris truks iki 2020 m. gegužės mėn., arba atvykti į konkrečias, sudominusias temas. Sėkmingai pabaigusiems mokymų ciklą (išklausius teorinę dalį bei atlikus savanoriškos veiklos praktiką) išduodami pažymėjimai.

Kiti mokymai,  tema „Pirmoji pagalba užspringus“,  numatyti gruodžio 18 d., trečiadienį, 18.00 val. Kviečiame dalyvauti visus norinčius!


                                             Pagalbos namuose tarnybos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021