Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Išvyka į Pakruojo dvarą (2019-12-21)

Paskelbta: 2019-12-21


Gruodžio 20 d. Kristaus Prisikėlimo parapijos Pagalbos namuose tarnybos darbuotojams ir savanoriams, o jų buvo apie dvidešimt, kaip padėką už darbą lankant senolius, vienišus žmones namuose, jų slaugą, aprūpinimą vaistais bei produktais, buvo organizuojama kelionė į Pakruojo dvarą, aplankyti patį dvarą ir stebėti patį gražiausia šviesos festivalį “Didieji Kinijos žibintai“

Pora valandų kelionė neprailgo, dienos įspūdžiais merginas kvietė pasidalinti parapijos Carito vadovė Jūratė Matikovienė.


Atvykus į Pakruojo dvarą mus pasitiko neįprasti žibintai, o pačiame dvare - pasitiko tikra šio dvaro ponia. Ji mums papasakojo šios dvarvietės istoriją - apie 30 tūkstančių ha žemės ir miškų valdė baronai fon. Ropai. Šis dvaras vėlyvojo klasicizmo architektūros pavyzdys, didžiausias išlikęs 26 dvarų pastatų kompleksas Lietuvoje.


Dvaro ponia aprodė šeimininko kabinetą, pietų menę, pokylių salę ir kaip sakydavo dvaro šeimininkas: „Svečių negalima išleisti nepavaišinus, “ pakvietė paragauti spirito daryklos burokėlių užpiltinės. Vėliau pakvietė apsilankyti baltoje menėje, kurioje mūsų laukė vaišės.

Pakeliui apsilankėme rūsyje esančioje parfumerinėje - uostėme kvapus, o ateljė - grožėjomės siuviniais.

Pasivaišinę rytų skonio patiekalais, leidomės į šviesos skulptūrų parką, kuriame kūrėjai iš Kinijos įrengę daugiau nei 30 teminių šviesos instaliacijų. Daugybė žibintų sukurti skulptūrų siekia net 8 metrus, tai drakonai, feniksai ir t.t.

Su gera nuotaika, įspūdžiais, dėkodami Jūratei, grįžome vėlokai, bet tai mums nesutrukdė kitą dieną sudalyvauti parapijos organizuotose rekolekcijose.

                             Kristaus Prisikėlimo  parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021