Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Koncertas bazilikoje "Šv. Kalėdų akimirka" (2020-01-05)

Paskelbta: 2020-01-06


Sausio 5 d.,  dar kvepiančioje ir šv. Kalėdoms išpuoštoje bazilikoje, pasitinkant Trijų Karalių šventę, į kalėdinį koncertą „Šv. Kalėdų akimirka“ kauniečius ir parapijiečius sukvietė Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilikos mišrus choras “In Vivo Dei“, Kristaus Prisikėlimo bazilikos vaikų tercetas ir VDU „Rasos“ gimnazijos choro „Gaja“ ansamblis bei saksofonistas Kasparas Bagdonas.


Renginio vedėjos - režisierė Reda Vaivadaitė ir Ieva Salamakinaitė koncertą pradėjo Mykolo Linkevičiaus eilėraščiu "Snaigių kalba", o choras „In Vivo Dei“, J. Najalio giesme „Tylią naktį“, akomponavo maestro Ramūnas Baranauskas.


Patys mažiausieji, Andrius Draudvila, Aurelijus Baranauskas, Jonas Baronas, kartu su choristais atlikę kalėdinę giesmę “Mes girdėjom angelus“ buvo apdovanoti gausiais  plojimais.


Nuostabi saksofono melodija, solistės Miglės Jančaitytės ir choro „Gaja“ ansamblio atliekama M.W.Smith „Agnus Dei“ sujaudino klausytojus.

Intarpuose buvo pristatytos lietuviškos kalėdinės tradicijos, skaitomos ištraukos iš Biblijos, Evangelijos pagal Luką, kalbama apie kalėdinį augalą, žinomą Bugienio vardu, net sukurta daina šiam augalui “Puoškite sales bugeniu“.


Daugiau kaip valandą klausėmės nuostabių giesmių: „Baltos Kalėdos“, „Nakties tyloje“, „Tyli naktis“, kurias atliko „In Vivo Dei“ solistės Miglė Jančaitytė, Sonata Češkevičiūtė kartu su choru. "Rasos" gimnazijos choro „Gaja“ ansamblis su soliste Karolina Žigaite atliko L. Adomaičio „Kol kartu“.


Koncerto kulminacija iš roko operos „Jūratė ir Kastytis“ daina „Dievas davė mums, kurią atliko bendras visų atlikėjų jungtinis choras.


Aplodismentai, gėlės, nuoširdi padėka solistams, maestro R.Baranauskui ir visiems atlikėjams.

Ačiū Jums, mielieji, ir toliau džiuginkite  bazilikos lankytojų širdis  savo pasirodymais bei  giesmėmis.

                                      Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija 

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021