Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Šeimų bendruomenėje svečiavosi Apreiškimo Švč. Dievo Motinai katedros diakonas ortodoksas Konstantinas Pankrašovas (2020-01-31)

Paskelbta: 2020-01-31


Sausio 30 d. susitikimas su ortodoksu  diakonu Konstantinu Pankrašovu  buvo ilgai lauktas. Laukimas nenuvylė.

Žaismingai pristatydamas savo gyvenimo kelią nuo pat gimimo diak. Konstantinas nubraukė visus dienos rūpesčius ir sutelkė lengvai visų dėmesį.

Po trumpo prisistatymo mintimis nukeliavome į įžymųjį, mistinį Atono kalną, kuriame diakonas lankėsi ne vieną kartą.


Atono kalnas yra aukščiausia Atono pusiasalio vieta, šventa vieta graikams. (Atono pusiasalis yra Chalkidikės pusiasalio dalis. Šiaurės Graikijoje esantis Atonas yra autonominė respublika. Ją valdo 1700 vienuolių, kurie gyvena dvidešimtyje vienuolynų, įsikūrusių kalno pašlaitėse).

Buvo įdomu išgirsti, kad vienuolynuose niekada nevalgomi mėsiniai patiekalai, o žuvis valgoma tik šventinėmis dienomis. Nėra ligoninių (išskyrus odontologinį kabinetą, kuris dirba irgi ne kiekvieną dieną).

Manoma, kad jeigu Dievas davė ligą, tai turi su ja susigyventi ir išgyventi iki mirties. Kai kas sako, kad „aš pažįstu maldą“, vienuoliai žino kas tai yra malda. Dievas žino ko mums reikia, o malda – tai mums duota malonė, galimybė per ją (maldą) už viską dėkoti Dievui !!!


 Staselė Raščiuvienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021