Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Piligriminė kelionė į Gvadelupę (2020-01-28)

Paskelbta: 2020-02-05


Sausio mėnesį į Meksiką vyko piligrimų grupė iš Lietuvos, kurią  lydėjo Kristaus Prisikėlimo parapijos klebonas mons. Vytautas Grigaravičius. Tai jau penktoji  piligriminė kelionė į šią šalį.

Svarbiausias kelionės tikslas - minias piligrimų iš viso pasaulio traukianti ir talpinanti 20000 tikinčiųjų Gvadelupės bazilika, kurioje galima išvysti stebuklingą Švč. Mergelės Marijos paveikslą, išgirsti  atsiradimo istoriją, pajusti čia tvyrantį stipraus tikėjimo jausmą.

Kelionės metu piligrimai ne tik susipažino su senųjų civilizacijų majų, actekų, olmekų palikimu, kontrastinga Meksikos gamta, kalnais, vienu didžiausių pasaulio miestų Meksiko miestu, vienais gražiausių miestų San Migueliu, kuris labai mėgstamas Amerikos senjorų, Pueblu angelų ir bažnyčių miestu, bet ir dalyvavo šv. Mišiose, kiekvieną dieną monsinjoras pravedė mąstymus.


Išgirdę žinią apie parapijos kun. Virgilijaus Dudonio mirtį, visa grupė kiekvieną vakarą meldėsi už a.a. kunigą Virgilijų.

Praturtėję dvasiškai, sustiprėję tikėjime, sutvirtėję kaip vieninga bendruomenė, piligrimai grįžo į savo šalį skleisti gėrį ir grožį aplink save.

Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021