Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Gailestingumo darbai parapijoje: "Sriubos" valgykla darbą tęsia ir karantino sąlygomis (2020-03-30)

Paskelbta: 2020-03-30

Kauno  arkivyskupijos I dekanato  "Sriubos" valgykla, veikianti Partizanų g. 5, administruojama Kristaus Prisikėlimo parapijos  savo darbą tęsia ir karantino laikotarpiu.

"Suprantame,  kad valgykloje valgančius žmones maitinsime ir toliau, tačiau atsižvelgdami į rekomendacijas, visomis išgalėmis bandysime apsaugoti darbuotojus, savanorius ir ateinačius pasisotinti”, - informuoja  Kauno I dekanato  dekanas, parapijos klebonas mons. Vytautas Grigaravičius.


Nuotraukoje: "Saulės" gimnazijos dovanos šv. Velykų proga "Sriubos" valgyklai, 2019 m.

Sriubos valgykloje žmonės maitinami darbo dienomis nuo 12 iki 14 val. Lankytojai karantino metu kviečiami valgyti ne Sriubos valgyklos patalpose, bet pasiimti pagamintą maistą su savimi ir valgyti  namuose, taip išvengiant galimų kontaktų su kitais.

Įvertinant specialistų pasisakymus apie šiuo metu visą pasaulį kamuojantį virusą, Sriubos valgykloje gaminamo maisto meniu apribojome iki 1 patiekalo - tai yra troškinys arba košė, jos išduodama dviguba porcija (500 ml.). Karštas maistas supakuojamas į vienkartinį indelį  bei   vienkartinį maišelį, esant poreikiui, kartu duodamas ir vienkartinis šaukštas.


Ateinančius atsiimti maisto,  prašome visus laukti  išsirikiavus lauke, išlaikant saugų atstumą vienas nuo kito ne mažiau kaip 1 metro atstumu. Atsiimant  maistą, esant galimybei, prašoma dėvėti vienkartines ar daugkartines kaukes,  pirštines, maisto atsiėmimas vyksta  "grandine" - pro vieną pusę įeinama, pro kitą pusę išeinama.

 Primename, kad Sriubos valgykloje visi kauniečiai maitinami nemokamai. Maistas duodamas visiems atėjusiems, anonimiškai, nesudarinėjant sąrašų ar neprašant asmens dokumento.


„Jei žinote, kad greta gyvena vyresnio amžiaus kaimynas, kuriam šiuo metu sunkiau pasigaminti maistą, dėl padidėjusios galimybės užsikrėsti yra pavojinga eiti į parduotuves ir kitas viešas vietas, pasirūpinkite juo, pasisiūlykite atgabenti jam karšto maisto į namus. Rūpinkimės vieni kitais šiuo itin sunkiu laikotarpiu“, - ragina parapijos klebonas mons. Vytautas.

 Daugiau informacijos tel.: 8 37 229222; 8 37 323548;  8 683 18181


                                                         J. Matikovienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021