Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių sambūrio "Senjorai" gėlių festivalyje Pakruojo dvare (2020-07-20)

Paskelbta: 2020-07-20

Liepos 14 d. Kristaus Prisikėlimo parapijos Pagyvenusių žmonių sambūrio "Senjorai"  su savo vadove Rimute Lipšiene išvyko į kelionę: Kaunas – Burbiškių dvaras - Pakruojo dvaras.


Susitikę prie autobuso vieni su kitais glebėsčiavosi, iš veidų matėsi kaip vieni kitų pasiilgę.

R. Lipšienė, kad neprailgtų kelionė, pasakojo apie Radviliškio rajono įžymius žmones, vėliau kvietė pasidalyti įspūdžiais kaip senjorai praleido šiuos karantino mėnesius , kai buvo atskirti ir uždaryti savo namuose.

Pirmasis sustojimas - Burbiškių dvaras. Senjorus pasitikusi gidė kvietė pasivaikščioti takeliais po dvaro parką, o vėliau ir į patį dvarą. Maloniai supažindino su šio dvaro istorija. Burbiškių dvaras Lietuvoje garsėja savo unikalia tulpių kolekcija, kai parką puošia tūkstančiai čia augančių tulpių, bet dvaras gražus ir pavasarį, ir vasarą, kai pasipuošia įvairiais žydinčiais augalais, ir žiemą, kai užšąla tvenkiniai juosiantys parką.

Antrasis sustojimas Pakruojo dvaras su savo nuostabiu gėlių festivaliu „Vasarvidžio nakties sapnas“.

Saulėtą dieną senjorus pasitiko dvaro Baronaitė ir skambanti F. Mendelsono maršo melodija. Baronaitė pakvietė pasipuošti skrybėlaitėmis ir pabūti šio dvaro poniomis.


Apsilankę rūmuose, sužinoję šio dvaro istorijos vingius, papietavę karčiamoje, senjorai leidosi į gėlių jūrą, kur fantazija susimaišo su realybe. Čia buvo galima sutikti sparnuotą Fėją, jos mylimąjį Lisandrą, meilės eliksyro apžavėtus Demetrą bei Eleną , Tesėjų ir Ipolitą, besiruošiančius savo vestuvėms.


Greitai prabėgo  kelios  valandos, nesijautė nei nuovargio, tik noras įsiamžinti prie kompozicijų.


Nuostabiai praleistas laikas, daug pamatyta, sužinota. Grįžimas namo neapsiėjo be dainų  ir  padėkos   vadovei už suorganizuotą išvyką bei  klausimo: „Rimute, o kada vėl važiuosime?"

Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021