Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Rugsėjo 1-osios šventė Kauno „Saulės” gimnazijoje (2020-09-02)

Paskelbta: 2020-09-02

Rugsėjo 1 - osios šventė, pradedant naujuosius mokslo metus, Kauno “Saulės” gimnazijoje prasidėjo neįprastai. Laikantis vyriausybės nutarimų, dėl koronaviruso pandemijos, po pirmosios pamokos klasėse, moksleiviai ir mokytojai, nukreiptu srautu, laikydamiesi saugaus atstumo, su apsauginėmis kaukėmis, rikiavosi gimnazijos aikštėje iškilmingam minėjimui. Tačiau visa tai nesumenkino šventės džiaugsmo ir iškilmingumo.

Gimnazijos bendruomenė, kaip ir kiekvienais metais, sulaukė garbaus svečio, Kauno I dekanato dekano, Kristaus Prisikėlimo parapijos klebono monsinjoro Vytauto Grigaravičiaus, kurio palaikymas, patarimai, palaiminimas - visiems labai svarbūs.

Monsinjoras sveikindamas moksleivius ir mokytojus kalbėjo: „Dabar visi laikome gyvenimo egzaminą, išbandymą, kurį privalome išlaikyti. Du svarbūs dalykai, apie kuriuos kalba Šventasis Raštas ir Bažnyčia, tai nuolankumas ir klusnumas. Privalome būti labai jautrūs ir dėl savo, ir dėl šalia esančių žmonių sveikatos, laikytis valstybės nurodytos tvarkos”. Linkėdamas visiems gerų mokslo metų, parapijos klebonas suteikė visiems bažnytinį palaiminimą.

Gimnazijos direktorė Sonata Drazdavičienė kvietė saugoti vieniems kitus, savo mokytojus, savo suolo draugus, laikytis visų taisyklių, kurios buvo išsakytos pirmosios pamokos metu ir nurodytos prieš šventę siųstuose laiškuose tėvams ir moksleiviams.

Kreipdamasi į abiturientus, gimnazijos direktorė priminė, kad šie mokslo metai  yra iššūkis visiems. Viskas priklauso nuo kiekvieno mokinio gebėjimų - savarankiškai susitvarkyti su savo aplinka, gebėjimo dirbti ir girdėti mokytoją, nes visa tai padės įgyvendinti kiekvieno abituriento svajones ir užsibrėžtus siekius, kurių reikia siekti labai apgalvotai ir nuosekliai.

Su visu nuoširdumu direktorė sveikino  į gimnazijos bendruomenę  naujai įsijungusius moksleivius, primindama, kad visa bendruomenė visada pasiruošusi naujokams ištiesti pagalbos ranką, jei iškiltų sunkumų. Direktorė linkėjo kantrybės ir optimizmo mokytojams ir kartu visai bendruomenei.

Kauno “Saulės” gimnazijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021