Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - prisimenant Bernardą Brazdžionį (2020-10-21)

Paskelbta: 2020-11-03

Kitoks Bernardas Brazdžionis  - taip parengtą medžiagą apie poetą Bernardą Brazdžionį sambūrio spalio trečiojo trečiadienio popietėje mums perteikė Maironio literatūros muziejaus muziejininkė Jūratė Ivanauskienė.


Ji - poeto kūrybos ir gyvenimo tyrinėtoja mums jau buvo pasakojusi apie Bernardo Brazdžionio gyvenimą ir kūrybą. Mes pažįstame poetą kaip romantiką, be galo mylėjusį Lietuvą ir Dievą, kas ir labai atsispindi jo kūryboje. Šį kartą gerbiama Jūratė mums atskleidė nepažintus poeto gyvenimo puslapius, jo charakterį.

Kai į muziejų atkeliavo poeto palikimas, betyrinėjant ir atsivėrė kitoks Bernardas Brazdžionis: koks jis buvo su draugais, bendraminčiais. Visus žavėjo jo šmaikštumas, gilus humoro jausmas, gebėjimas pasišaipyti iš savęs ir kitų. Svečiuose ar švenčių metu jo pasisakymai buvo turiningi, linksmi. Rašydamas laiškus, poetas pridurdavo ir žaismingų prierašų.

Dėkojome muziejininkei Jūratei Ivanauskienei už labai įdomią valandą, kad turėjome galimybę labiau pažinti poetą Bernardą Brazdžionį.


 R.Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021