Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Turime ieškoti išeities (2020-11-04)

Paskelbta: 2020-11-08

 

Lapkričio pirmojo trečiadienio popietė. Nuo šeštadienio paskelbtas karantinas. Tad į popietę susirinko nedidelis būrys senjorų. Popietėje apsilankė klebonas mons. Vytautas Grigaravičius. Jis kalbėjo apie pandemiją, kuri palietė kiekvieną, sutriko gyvenimo tempai ir užmojai.

“Svarbiausia nepanikuoti ,- sakė klebonas,- panika baisiausias dalykas.Turime ramiai ieškoti išeities ir atlikti kiekvienas ką galime, kad nesusirgtume mes ir mūsų artimieji .“ Klebonas taip pat pakomentavo spaudoje neteisingai interpretuotas Popiežiaus Pranciškaus mintis apie partnerystę. „Bažnyčios mokymas nesikeičia ir nesikeis, “- akcentavo klebonas.

Valanda praleista su  mons. Vytautu Grigaravičiumi suteikė ramybės ir pasitikėjimo. Nuoširdus ir šiltas pabendravimas išvijo niūrias mintis suteikė stiprybės ir vilties, kad visuomet po tamsumos išaušta rytas. Juolab tam jėgų suteikia pabendravimas tarp artimų žmonių. Prisiminiau popiežiaus Jono Pauliaus II žodžius: “Kai žmonės sueina draugėn, jie perkelia dvasios bedugnes it luotą ant savo pečių“.

Dar ilgai dalinomės mintimis, dainavome mūsų pamėgtas dainas, sugiedojome giesmę „Dieve, arčiau Tavęs...“. Popietę baigėme malda. Atsisveikinome su šypsena, kad viską ištversime ir susitiksime popietėse.

Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021