Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Parapijos šeimų bendruomenės virtualus Advento vakaras (2020-12-22)

Paskelbta: 2020-12-22


Prieš daugelį metų mudvi su mama ruošėmės mano gimtadieniui. Planavome kviesti pusseseres, pusbrolius ir tetas. Aš nekantravau ir vis klausinėjau mamos, kada prasidės tas mano gimtadienis... Ir tada išgirdau griežtą, nekantrų gal net piktoką atsakymą: „Gimtadienio nebus, mes laidosim tėtį“.Tą kartą aš nesuvokiau savo emocijų, bet iš naujo išgyvenu jas dabar.

Kiekvienais metais su įkarščiu ruošiamės Jėzaus gimtadienio vakarėliui. Ginčijamės ir mokome vienas kitą. Kada pradėti ruoštis? Nuo Advento, nuo Kūčių ar nuo vasaros? Pirkti dovanas, ar nepirki? Valgyti daug ar saikingai? Švęsti ramiai su artimaisiais ar audringai su gausiu pulku?


Dažnai net pamirštame patį sukaktuvininką, negirdime Jo kvietimo ir kvietime nurodytų sąlygų. Juk šiemet gavome aiškią žinią, kad vakarėlio nebus. Ne, bet mes vis tiek norime. Ne, bet mums negražiai pranešė. Ne, bet mes taip ruošėmės. Žmonės ruošiasi trims dienoms neįvyksiančio vakarėlio, lyg šuoliui be parašiuto. Aplink tvyro nervas, atsainumas, neigimas.

Vakar paminėjome a.a. bendruomenės narę Danguolę, liudijome apie jos išėjimą. Supratau, kad ją pažįstu tik besiruošiančią numirti. Ir tame pasiruošime nėra dramų, išreikšto tragizmo ar desperacijos. Malda, piligrimystė, ramybė ir tikslingumas. Tai skiria viltį ir pasiruošimą nuo iliuzijų ir norų.

Prisimenu ir diakono Beno Ulevičiaus pasakojimą apie linksmąją giminaitę, kuri ant aukšto laikė karstą ir vesdavosi artimuosius parodyti įkapių. Kaip teigė diakonas, ji buvo smagi ir atsipalaidavusi, nes buvo pasiruošusi. Paskaitykite dar kartą kalėdinius kvietimus. Būkite pasiruošę.

 Ieva, Šeimų bendruomenės narė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021