Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Kūčios „Sriubos“ valgykloje pandemijos metu(2020-12-24)

Paskelbta: 2020-12-24

 

Gruodžio 24 d. , belaukiant Kūdikėlio Jėzaus gimimo, prie „Sriubos“ valgyklos susirinko vargingai gyvenantys ir kasdien šioje valgykloje besimaitinantys Kauno miesto gyventojai.

Kaip ir kiekvienais metais, jie nebuvo pamiršti. Jau eilę metų, šią tradicija tapusią Kūčių dieną,  Kūčias vargstantiems organizuoja Kristaus Prisikėlimo parapijos klebonas mons. V. Grigaravičius.

Nors dėl pandemijos negalėjo šį kartą visi susėsti prie tradicinio kūčių stalo, tač

iau juos 10 val. pasveikinti su šv. Kalėdomis atvyko Kauno arkivyskupas Kęstutis Kėvalas ir I dekanato dekano mons. V. Grigaravičius.

Drauge su susirinkusiais mintimis dalijosi arkivyskupas K. Kėvalas, mons. V.Grigaravičius ir besidarbuojančios virtuvėje moterys.

Arkivyskupas K. Kėvalas susirinkusiems tarė šiltą pasveikinimą artėjančių Viešpaties Gimimo švenčių proga. Išsakyta paguoda, jog Dievo meilė neaplenkia nė vieno žmogaus, o Kalėdų šviesa gali nušviesti kiekvieno, kad ir vargingiausio, žmogaus gyvenimą. Jei norime, jei trokštame, kad mūsų širdyse gimtų Kristus, mes turime gyventi tikėjimu ir meile.

 

Sukalbėjus „Tėve Mūsų“ maldą, palaiminus, visiems buvo išdalinti paketėliai su Kūčių patiekalais. O klebonas mons. V. Grigaravičius kiekvienam įteikė parapijos tikinčiųjų suaukotas dovanas: pirštinės, kepures, šalikus, viso surinkta 500 vnt.



Kristaus Prisikėlimo  parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021