Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Parapijos senjorai šventė Pasaulinę senelių dieną (2021-07-26)

Paskelbta: 2021-07-26

Liepos 25-ąją pirmą kartą švenčiama popiežiaus Pranciškaus įvesta Pasaulinė senelių ir pagyvenusių žmonių diena. Norėdama padėti pagyvenusiems žmonėms nenusiminti ir nepasiduoti nusivylimui, Bažnyčia pasirinko paprastą būdą eiti kartu ir puoselėti solidarumą – švęsti.

Pasaulinė senelių ir pagyvenusių žmonių diena – tai kvietimas švęsti kartu, skirtas pagyvenusiems žmonėms ir jaunimui, tėvams ir vaikams, seneliams ir anūkams. Pasaulinė senelių ir pagyvenusių žmonių diena tebūna švenčiama!

Kristaus Prisikėlimo parapijos senjorai šią dieną šventė keliaudami!

 Ankstyvą rytą Kauno marių prieplaukoje laivas "Nemunas" surinko puikų keliautojų būrį mėgautis saulės, vėjo ir vandens draugija iki Birštono.


Kelionės gidas, profesorius Jonas Vaičenonis, išsamiai ir įdomiai supažindino su Kauno hidroelektrinės ir Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės istorijomis.

Gerėdamiesi nuostabiais pakrančių peizažais, praplaukėme 26 piliakalnius, Kadagių slėnį. Tūkstančiai paukščių , nuostabi žaluma, puiki muzika , viktorinos lydėjo visą kelionę.


Birštone mus pasitiko vasariška kaitra, tačiau radę atokaitą medžių paunksmėje, su dėkingumu klausėmės Birštono sanatorijos " Tulpė" direktorės, daktarės Liucijos Patinskienės pasakojimo ne tik apie miestelio istoriją, bet ir apie sveikatinimo galimybes sanatorijoje, ligų prevencijas, geros savijautos ir nuotaikos receptus.

Pasigrožėję nuostabiais gėlynais, pakvėpavę mineralais prisodrintu oru, atsigaivinę biuvetės vandeniu dar mėgavomės buvimu....

Grįždami namo, tikėjome, kad dar ne kartą aplankysime šį nuostabų gamtos ir ramybės kampelį.

                                                                                  Lilija Ivaškevičiūtė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021