Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių "Senjorai" sambūrio išvyka į Lietuvos Respublikos Seimą (2021-09-17)

Paskelbta: 2021-09-17

Lietuvos Respublikos Seimo nario Andriaus Kupčinsko kvietimu parapijos senjorai rugsėjo 16 d. viešėjo Lietuvos Respublikos Parlamente.


Parapijos klebonui mons. Vytautui Grigaravičiui palaiminus kelionę, džiugiai nusiteikę senjorai kelionę į Vilnių praturtino žiniomis apie Nacionalinę įstatymų leidžiamosios valdžios instituciją. Taip buvo sužinota, kad pirmieji Seimo rinkimai vyko Kaune 1922 m., kad šiuo metu dirba tryliktasis Seimas, kad Seime dirba 141 narys, kurio kadencija ketveri metai, kas vadovavo tuos metus Seimui.


Seime delegaciją pasitiko Seimo narys Audrius Kupčinskas, kuris spaudos konferencijų salėje išsamiai papasakojo apie Seimo darbą, apie paties, kaip Ekonomikos komiteto nario, veiklą.


Na, o po Seimo rūmus mus lydėjo gidas Romas Dailydėnas, kuris Seime darbuojasi daugiau kaip 20 metų. Įdomu buvo tiesiogiai stebėti Seimo posėdį. Išgirdome kaip ilgai derinami priimami įstatymai, kokie vyksta debatai. Aplankėme prez. Algirdo Mykolo Brazausko salę, susikaupę klausėmės istorijų Kovo II-osios akto salėje, įdomu buvo pamatyti Lietuvos Konstitucijos ir stojimo į Europos Sąjungą teisės aktų knygas, įvairių valstybių vadovų Lietuvai įteiktas dovanas.


Kelionę baigėme Seimo koplyčioje, kur mintimis padėkojome už nuoširdžią viešnagę ir puikiai suorganizuota kelionę bei  dovanas. Nuoširdus ačiū Seimo nariui Andriui Kupčinskui bei jo patarėjai, padėjėjai Andrijanai Filinaitei.


Lilija Ivaškevičiūtė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021