Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Senjorų popietėje – režisierius Gytis Padegimas (2021-10-07)

Paskelbta: 2021-10-07

Rugsėjo mėnesį parapijos senjorai išradingai šventė lygiadienį, Mykolines, pasidžiaugė bei pasidalino rudens gėrybėmis.


Na, o spalio mėnuo - senjorų mėnuo. Džiugu, kad plačiai atvertos miesto muziejų erdvės, daug kultūrinių renginių.

Tačiau ypač gausiai susirinkę senjorai parapijos salėje laukė ypatingo svečio –  Gyčio Padegimo, kurio asmenyje puikiai dera teatro režisierius, aktorius, teoretikas, pedagogas, visuomenės veikėjas. Jo režisūrinis „kraitis“ - 120 Lietuvoje, užsienyje ir TV pastatytų spektaklių.


Susitikimo pradžioje profesorius išsamiai pristatė Lietuvos profesionalaus teatro kūrimosi pradžią, priminė, kaip sunkiai buvo padėti pamatai, kodėl tuos žmones turėtume prisiminti su pagarba, nes be jų nebūtų šiandienos teatro aukštumų.

Kadangi lapkričio mėnesį senjorai Nacionaliniame Kauno dramos teatre stebės G. Padegimo režisuotą spektaklį „Pirmeiviai“, kurį režisierius skiria visiems teatro broliams ir sesėms, visiems, kas per 100 metų puoselėjo teatrą ir buvo ne vartotojai, bet kūrėjai, todėl didžiausias dėmesys ir buvo skiriamas šios pjesės analizei. ”Medikai budi prie žmogaus kūno ligų, o menininkai, kaip ir Bažnyčia – prie dvasinių“, - sakė režisierius Gytis Padegimas.

Vėliau susirinkusieji prisiminė kultinius režisieriaus spektaklius „Ilga Kalėdų vakarienė“, „Mūsų miestelis“, ”Ugnies medžioklė su varovais“, kokias eiles stovėdavo prie teatro kasų, kad gautų bilietus į tuos spektaklius.

Susitikimą pratęsė įdomūs pasakojimai apie teatro užkulisius ir nuostabios senjorų atliekamos dainos.

Lilija Ivaškevičiūtė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021