Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Poeto kun. Nerijaus Pipiro naujausios knygelės tarp "Paraščių ir pakrančių" pristatymas (2021-12-14)

Paskelbta: 2021-12-14


Gruodžio 12 d., po Sumos šv. Mišių bazilikos konferencijų salėje projekto  „Dialogas – Žodis ir spalva“ žodžio valandoje parapijos vikaras kun. Nerijus Pipiras pristatė naujausią savo kūrybos knygelę "Tarp paraščių ir pakrančių".

Renginyje dalyvavęs Nacionalinio Kauno dramos teatro generalinis direktorius aktorius Egidijus Stancikas pasidalijo keletu minčių apie knygelę, paskaitę keletą kūrinių.


Pasaulio lietuvių kultūros centro vadovas Valdas Kubilius prisiminė tą džiugesį, kuriuo dalydavosi jau amžinos atminties poetas ir redaktorius Robertas Keturakis, redagavęs ne vieno dvasininko kūrybos knygeles.

Autorius kun. Nerijus Pipiras prisiminė, kad ši knygelė gimė tarsi ne iš karto - tai mintys, kurios buvo užsirašytos užrašų knygelėje atliekant kunigo pareigas. Juk visokių atvejų būta: grįžus po krikštynų, vestuvių, laidotuvių ar iš ligoninės užsirašyta viena ar kita patirtis, įspūdis. Na, o pakrantėse, pasak autoriaus, daug tylos ir vėjo nenulaužomų nendrių. Iš Galilėjos ežero pakrančių buvo pašaukti ir pirmieji mokiniai.


Kun. Nerijus taip pat susirinkusiems paskaitė keletą naujausių savo kūrinėlių.

Kun. Nerijus Pipiras, lyrinės sielos asmenybė, 2010 metais išleidęs  pirmąją  kūrybos knygelę „Atsidūstant“, vis stebina skaitytojus savo kūryba.
Dėkojame gerbiamam kun. Nerijui linkėdami Jam Dievo palaimos ir dar daug kūrybinės energijos.



Parodų salėje buvo atidaryta menininkės Irenos Petravičienės vilnos veltų paveikslų ir šilko  tapybos darbų paroda. Paroda veiks iki sausio mėnesio. Kviečiame aplankyti.



Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021