Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Kristaus Prisikėlimo bazilika ir toliau puošiasi vitražine kompozicija „Kristaus Prisikėlimo šviesa“ (2021-12-15)

Paskelbta: 2021-12-15

 

2018 metais prieš Kalėdas prasidėję įstiklinimo darbai Kristaus Prisikėlimo bazilikoje prof. Rimvydo Mulevičiaus sukurtais vitražais tapo dideliu iššūkiu parapijos klebonui mons. V. Grigaravičiui.

Monsinjoras ragino ir kvietė parapijiečius, bazilikos mylėtojus ir grožio puoselėtojus savo auka prisidėti prie šio sakralaus darbo: „Mūsų nebus, bet bus atminimas ateities kartoms, vaikams, kad Jūs prisidėjote savo auka puošiant šią Tautos šventovę“.


Nejučiomis prabėjo treji metai, ir štai šiandien galime pasidžiaugti Jūsų paaukotais pinigėliais vitražams. Jau yra įstiklinta viena bazilikos langų pusė, baigiamas įstiklinti Švč. Sakramento koplyčios langas ir yra surinktos lėšos dar likusiems 28 langams.

Tikimės per 3 metus bazilika pasipuoš visa vitražine kompozicija. Monsinjoras prisipažino, jog nesitikėjo tokio uolaus atsiliepimo į raginimą aukoti.


Prasminga laukti artėjančių Šv. Kalėdų bendrystėje su Jumis, mielieji.  Ačiū Jums. Tegul Šv. Kalėdų šviesa ir ramybė telydi Jūsų šeimas per visus ateinančius 2022-uosius metus !

                                                                          Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021