Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje – Dar viena istorijos pamoka (2009-02-18)

Paskelbta: 2009-02-20

 

Juk niekuomet nevėlu sužinoti kuo daugiau apie savo tautos istorijos vingius. Senjorai ir vasario 18-osios popietę paskyrė Valstybės atkūrimo dienai. Jau nebe pirmą kartą pas mus svečiuojasi Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto docentė Virginija Jurėnienė.

Šį kartą istorikė labai išsamiai apžvelgė istorinę situaciją 20 amžiaus pradžioje, kaip klostėsi įvykiai Lietuvoje, ko siekė Lietuva, kokie buvo didžiųjų valstybių – Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Rusijos interesai ir jų vykdoma politika, kas nulėmė mūsų valstybės likimą. Kaip gimė 1917 metų gruodžio 11-osios aktas ir 1918 metų vasario 16-osios aktas, kas juose buvo deklaruojama.


Docentė Virginija Jurėnienė atsakė į senjorų klausimus ir pasidžiaugė besididžiuojanti vyresniąja karta, jos kančiomis, meile Lietuvai ir kvietė pasakoti savo vaikams bei anūkams apie Lietuvos didžiavyrius, apie tremtį, apie prosenelių ir senelių siekius bei darbus, apie meilę mūsų mažam žemės lopinėliui. Juk tik žinodami savo šalies istoriją, mes išsaugosime tautos atmintį, išsaugosime atmintį- išsaugosime Tėvynę.

                                                                                              Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021